Ugens streaming
07. juli 2017 | 08:55

Ekko anbefaler: Præsidenter på pletten

Foto | WWE
Præsident Donald Trump har altid været mindst lige så meget entertainer som forretningsmand, hvilket han ikke har lagt skjul på med sine optrædener i wrestling-programmer.

Mens Donald Trump fortsætter med at skabe overskrifter med sine bizarre tweets, har vi fundet fem film og serier med præsidenter, der skiller sig ud.

Af Nicki Bruun

Den amerikanske præsident Donald Trump får de fleste andre verdensledere til at virke som tørre kiks.

Han tager brydegreb med sine fjender i pressen, både i overført og bogstavelig forstand, og tweeter dagligt fornærmelser, der ville få ham sendt på inspektørens kontor, hvis han gik i folkeskole.

Man kan tillade sig meget som verdens mægtigste mand, og selv om det er forstemmende, kan man altså ikke komme udenom, at det også er voldsomt underholdende.

Derfor har vi kigget mod fiktionens verden efter film og serier med vanvittige, inspirerende og morsomme verdensledere.

Vi har set bort fra oplagte serier som The West Wing, House of Cards og Veep og i stedet valgt at fremhæve nogle af de titler, der ikke ligger øverst på streaming-tjenesterne.

Dr. Strangelove

Præsidenten i Stanley Kubricks satiriske klassiker har det herlige navn Merkin Muffley og spilles af Peter Sellers, der ligeledes ses i filmens titelrolle. I rollen som Muffley er Sellers forkølet og skaldet, hvoraf sidstnævnte bestemt ikke er nogen tilfældighed.

Merkin er nemlig navnet på en paryk til de ædlere dele, som af og til bliver brugt under nøgenscener på film. Det har Kubrick og Sellers nok moret sig over på optagelserne, men heldigvis er Dr. Strangelove også sjov for publikum, som har kunnet nyde satiren over koldkrigens eskalerende vanvid i et halvt århundrede.

Kan ses på C More

 

24 timer

Jack Bauer må slås med den ene fjende efter den anden i løbet af de otte sæsoner af 24 timer. I fjerde sæson må han tilmed slås med en magtfuld, intern fjende – Charles Logan – der går fra vicepræsident til præsident, da den siddende chef bliver såret.

Logan sælger nervegas til terrorister og er med til at snigmyrde den heltemodige, forhenværende præsident. For ham slår grimme ord ikke til.

Kan ses på Viaplay


Designated Survivor

I Designated Survivor skifter Kiefer Sutherland rollen som Jack Bauer ud med præsident Tom Kirkman. Egentlig er Kirkman bare politiker i den lave ende af hierarkiet, men da et katastrofalt angreb slår alle over ham ihjel, er han den næste i køen til at overtage det magtfulde hverv.

Den actionmættede og drabelige åbning til trods er der knap så meget fart over feltet som i 24 timer. Til gengæld leverer Sutherland en langt mere nuanceret præstation. Han legemliggør forvirringen over pludselig at være den frie verdens leder.

Kan ses på Netflix

 

All the Way

All the Way er egentlig en ret almindelig biopic, men Bryan Cranston er dybt overbevisende som præsident Lyndon B. Johnson, der overtog embedet fra den myrdede John F. Kennedy.

Filmen følger den nye præsidents første år i embedet, hvor han i 1963 kæmper en hård kamp for at få en lov igennem, der skal forbedre forholdene for landets udsatte minoriteter. Det er en flot og dramatisk historietime, som er god at give sig selv i disse tossede tider.

Kan ses på HBO Nordic

 

Man of the Year

Afdøde Robin Williams spiller en populær talkshowvært, der stiller op til det amerikanske præsidentvalg. Målet er ikke at vinde, men bare at gøre grin med det cirkus, som den politiske arena er. Derfor er overraskelsen naturligvis stor, da han faktisk vinder og skal til at agere verdensleder.

Man of the Year er ikke den skarpeste satire, men Williams og en lang række dygtige skuespillere skaber en ganske morsom film om at være på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.

Kan ses på C More 

Kommentarer

Ugens streaming

Hver uge giver Ekko fem bud på, hvad du skal streame.

Vi anbefaler både film og tv-serier.

Denne uge foreslår vi film og serier med fascinerende præsidenter.

© Filmmagasinet Ekko