Cannes 2022
22. maj 2022 | 14:24

Putins Rusland laver forretninger i Cannes

Foto | Hype Film
I den russiske film Tchaikovsky’s Wife lytter komponisten Tjajkovskijs kone ved døren, men på årets Cannes-festival er der trods krigen i Ukraine stadig åbent for handel med russerne.

Den russiske filmbranche indgår handler om film på Cannes-festivalen, der ikke vil være med i den internationale boykot af det krigsførende land.

Af Claus Christensen

Cannes-festivalen nægter kategorisk at være med i en total boykot af krigsførende Rusland.

Man har således givet eksilrusseren Kirill Serebrennikovs Tchaikovsky’s Wife en ærefuld plads i hovedkonkurrencen, selv om filmen er finansieret af Putins gode ven, oligarken Roman Abramovich.

Nu kan det amerikanske brancheblad Variety berette, at russiske opkøbere holder møder på festivalens marked, som kaldes Marché du Film. Antallet af russiske forretningsfolk anslås at være faldet med 90 procent, men dem, som er til stede på Rivieraen, bliver godt modtaget.

”Alle salgsselskaber byder russerne velkommen,” siger Armen Dishdishian, indkøbschef for den russiske distributør Central Partnership, til Variety.

”De kender mig, de kender andre russiske opkøbere. De ved, hvor vi er, så de har intet problem med at sætte sig ned med os.”

Armen Dishdishian oplyser, at der er nogle selskaber, som ikke ønsker at indgå aftaler med russerne, mens andre gerne vil. Og russerne er desperate for at få internationale film, der kan holde gang i biograferne i hjemlandet.

Rusland er verdens sjette største biografmarked, og det har ifølge Variety mistet 179 millioner dollars i år.

Variety har forgæves forsøgt at få en kommentar fra lederen af Marché du Film, Jerome Paillard.

Scene: Tchaikovsky’s Wife

Kommentarer

Claus Christensen

Filmmagasinet Ekkos chefredaktør dækker for femtende gang Cannes-festivalen.

Ser samtlige film i hovedkonkurrencen og vurderer dem i Ekkos stjernebarometer.

Går på opdagelse efter perler i sidekonkurrencen Un Certain Regard og parallelkonkurrencerne Directors’ Fortnight og Critics’ Week.

Årets festival løber fra 17. til 28. maj.

© Filmmagasinet Ekko