Nyhed
29. sep. 2008 | 21:49

Raketstart for rumfilm

Animationsfilmen 'Rejsen til Saturn' styrer mod stjernehimlen efter et brag af en åbning.
Af Julie Bloch Pedersen

Lavteknologiske rumskibe og ærkedanske døgenigte i kamp mod verdensrummets uhyrligste bæster - det er præcis, hvad det danske biografpublikum vil ha'!

I åbningsweekenden trak Rejsen til Saturn ikke mindre end 83.644 folk til biografsalene - et tal, som i år kun overgås af Flammen og Citronen med 93.000 solgte billetter i den første weekend.

Hvem sagde krise?
Mens kloge hoveder på jorden diskuterer krisen i dansk film, styrer Rejsen til Saturn mod stjernehimlen.

Jan Lehmann, direktør for Nordisk Film Biografdistribution, kan da heller ikke dy sig for at indflette en kommentar i dagens pressemeddelelse fra Nordisk Film.

"Der tales jo en del om krise i dansk film, men det er svært at fastholde bekymringen, når man ser på eftersommeren, hvor bare fire danske film (Blå mænd, Anja og Viktor i medgang og modgang, Kandidaten og Rejsen til Saturn) i løbet af de sidste to måneder nærmer sig tilsammen en million solgte billetter," udtaler Jan Lehmann.

Kendte stemmer bag antihelte
Claus Deleuran skabte tegneserien Rejsen til Saturn fra 1977, som danner forlæg for filmen. Dens folkelige tone og spidse satire over danskernes enfoldighed dannede en fast fanskare, og med weekendens forrygende take off tegner også filmversionen til at blive en gedigen succes.

Instruktionen står holdet fra Terkel i knibe for, mens kendte komikere som blandt andre Frank Hvam, Casper Christensen og Simon Jul lægger stemmer til ekspeditionens antihelte Per, Arne og Fisse Ole.

Animationen triumferer
"Den største triumf for rumrejsen år 2008 er animationen," vurderer Ekkos anmelder Peter Skovfoged Laursen.

"Hvorfor forsøge at konkurrere med Disney og Pixars animationskunst, når man med enkle midler kan skabe noget så charmerende," spørger han og giver filmen fire stjerner i det aktuelle nummer af magasinet.

Ekko gav allerede i maj måned læserne et eksklusivt indblik i den kreative proces med at skabe filmen, ikke mindst den kultagtige tisboble.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko