Nyhed
27. feb. 2015 | 12:22

Regner Grastens drømmeprojekt udsættes igen

Foto | Steen Wrem
I 2010 fotograferede Ekko filmproducenten Regner Grasten i Karen Blixens barndomshjem i Rungstedlund, da han afslørede planerne om at realisere en film om den berømte forfatter.

Det er svært at finansiere filmen om Karen Blixens tidlige liv, Tanne, som foreløbigt er udskudt til 2016.

Af Nicki Bruun

Regner Grastens film om Karen Blixens tidlige liv har længe stået til at få premiere i 2015, men er pludselig forsvundet fra Danske Biografers premiereliste. Producenten siger dog til Ekko, at projektet ikke er skrinlagt.

”Det er lidt af en mastodont at finansiere, det skal ikke være nogen hemmelighed,” siger Regner Grasten.

I Ekko #49 fra 2010 bragte vi en større artikel om det ambitiøse filmprojekt. Dengang fortalte Grasten, at Bille August var udpeget til at instruere den ambitiøse film, der lagde an til en premiere i 2012.

Skal genopbygge Rungstedlund
Men siden løb produktionen ind i gevaldige problemer. Først smuttede Bille August og siden manuskriptforfatteren Peter Asmussen på grund af forsinkelser og kreative uoverensstemmelser.

De mange udsættelser til trods er Grasten stadig optimistisk og sikker på, at projektet bliver til noget:

”I stedet for bare at kaste os hovedkulds ud i det har vi sagt, okay, så skyder vi den lige et års tid. Vi har haft folk til at tegne og fortælle, og vi fandt ud af, at vi jo skal genopbygge hele Rungstedlund. Hvor gør man det, hvad koster det, og hvem kan være med til at finansiere det?” siger Regner Grasten og tilføjer:

”Men filmen kommer ud. Det er et virkelig godt projekt, som bare leder efter international finansiering.”

Da Peter Asmussen forlod projektet overtog Grasten selv ansvaret for manuskriptet under sit faste forfatterpseudonym ”Torvald Lervad”. Han fortæller, at han har ladet sig inspirere af Pans labyrint og dens fantasiverden:

”Det er en virkeliggørelse af Blixens fantasier – nogle af de ting, hun selv har skrevet om.”

Ingen respekt for producenten
Tilbage i virkeligheden er det dog stadig pengene, der er problemet.

For som Grasten grinende tilføjer: ”Den fucking idiot har skrevet det for dyrt. Det er virkelig en manuskriptforfatter, der ikke har respekt for producenten.”

Anne-Grethe Bjarup Riis er fortsat tilknyttet som instruktør, og der er sågar blevet castet skuespillere, som Grasten ikke vil afsløre navnene på endnu. Falder de finansielle brikker på plads, kan filmen komme ud en gang i 2016.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko