Nyhed
30. aug. 2021 | 11:51

Remake af Den skyldige snart på Netflix

Foto | Netflix
Joe Baylor (Jake Gyllenhaal) tager imod opkald på alarmcentralen, men en dag ringer en kvinde og siger, at hun er blevet kidnappet.

Første trailer til den stjernespækkede genindspilning The Guilty fortsætter den danske originals minimalistiske atmosfære med Jake Gyllenhaals stemme.

Af Nicki Bruun

Debutanten Gustav Möllers lavbudget-krimifilm Den skyldige blev i 2018 et overraskende stort hit.

Filmen med Jakob Cedergren som politibetjent på alarmcentralen vandt først en flot pris på den amerikanske Sundance-festival og solgte siden imponerende 136.000 billetter i danske biografer.

For at fuldende succesen blev den danske film solgt til genindspilning i USA, hvor ingen ringere end superstjernen Jake Gyllenhaal spiller hovedrollen. Instruktøren Antoine Fuqua (Training Day) står bag kameraet, mens skaberen af True Detective, Nic Pizzolatto, har omskrevet historien til amerikanske rammer.

Nu er den første korte trailer til The Guilty kommet, og genindspilningen fortsætter øjensynligt den danske films minimalistiske atmosfære.

Der sker i hvert fald kun noget på lydsiden, hvor ordene i en samtale mellem betjenten og en kidnappet kvinde langsomt danner konturerne af Gyllenhaals ansigt.

Heldigvis skal vi ikke vente længe på at se filmen, som streamingtjenesten Netflix giver premiere den 1. oktober.

Gyllenhaal er fan
Historien er den samme i The Guilty som i Den skyldige. En mand modtager på alarmcentralen et opkald fra en kvinde, som siger, at hun er blevet kidnappet.

Gennem opkaldet prøver betjenten at hjælpe kvinden, men det er svært, når lyden er det eneste at gå efter.

Jake Gyllenhaal forelskede sig i den danske film, da den fik premiere og blev vist rundt omkring i USA. Den prisvindende skuespiller kendt for roller i Nightcrawler og Brokeback Mountain købte endda selv rettighederne til at genindspille filmen i USA.

Det bliver spændende at se, om det er lykkedes de verdensberømte amerikanere at genskabe den fortættede spænding, som gjorde originalen til en nyskabende og nervepirrende thriller.

Trailer: The Guilty

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko