Nyhed
18. mar. 2015 | 10:40

Reptilicus’ far er død

Foto | Aage Wiltrup
Ib Melchior skrev manuskriptet til den dansk-amerikanske monsterfilm Reptilicus, der i mange år var den eneste af sin slags herhjemme.

Den danske instruktør og forfatter Ib Melchior, som skrev den første danske monsterfilm Reptilicus, er gået bort i en alder af 97 år.

Af Nicki Bruun

Ib Melchior er død, 97 år gammel, fortæller hans søn Leif til The Hollywood Reporter. Han døde i sit hjem i Hollywood.

Melchior er herhjemme især kendt som manden, der skrev Danmarks første monsterfilm, Poul Bangs Reptilicus, der havde premiere i 1961 og siden er blevet kultdyrket på grund af sine kitschede effekter.

Han blev født i København, men levede det meste af sit liv i USA, hvor han instruerede en lang række tv-afsnit og skrev filmmanuskripter og bøger.

Han både skrev og instruerede filmene Den vrede planet (1959) og The Time Travelers (1964). Sammen med John C. Higgins skrev han også Robinson Crusoe on Mars (1964), der havde den senere Batman-skuespiller Adam West i hovedrollen.

Som forfatter blev Melchiors novelle The Racer i 1975 filmatiseret som Death Race 2000 af Roger Corman med David Carradine og Sylvester Stallone i hovedrollerne. Den blev genindspillet i 2008 af Paul W.S. Anderson som Death Race med Jason Statham i hovedrollen.

Melchior hævdede også, at han var idémand bag serierne Star Trek og Lost in Space, uden dog nogensinde at blive krediteret for dem.

Læs mere om Melchiors liv og virke, når vi senere på dagen bringer en nekrolog skrevet af Nicolas Barbano.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko