Nyhed
21. jan. 2015 | 17:02

Se årets indie-overraskelse med Ekko

Foto | Daniel C. McFadden
J.K. Simmons har sit livs rolle som den perfide jazz-dirigent Terence Fletcher, der mere end noget andet i livet afskyr udtrykket ”good job”.

Få det nye Ekko og kom til forpremiere på den Oscar-nominerede Whiplash – verdens mest neglebidende og hårdtslående film om jazz!

Af Freya Bjørnlund

Da Whiplash vandt Grand Jury-prisen på Sundance-festivalen, fik den kælenavnet ”Full Metal Juilliard”.

En velvalgt beskrivelse, for filmen forener det finkulturelle miljø på et elitært musikkonservatorium med den kæft-trit-og-retning-mentalitet, som Kubricks Full Metal Jacket er kendt for.

Whiplash handler om en ung trommeslager og hans orkesterleder, men deres forhold minder mere om en soldat og hans eksercitsinstruktør. Musikgenren er jazz – filmgenren nærmer sig hårdtslående action.

”Det er længe siden, at jeg har set en så muskuløs, så medrivende og så vidunderligt virtuos film, som tilmed har noget på hjerte og et politisk ukorrekt svirp med halen,” skriver Ekkos chefredaktør Claus Christensen i sin femstjernede anmeldelse af filmen, som får Danmarks-premiere 19. februar.

Men allerede på tirsdag 27. januar holder vi forpremiere på Whiplash i Empire Bio kl. 20.

Anledningen er udgivelsen af det nye – og længe ventede – nummer af Ekko. Alle tilskuere går hjem med et varmt eksemplar af det nye Ekko under armen, og efter filmen skåler vi i en øl fra Royal Unibrew!

Billetter til arrangementet kan købes her.

Det nye nummer er fyldt med interviews, portrætter og anmeldelser af de mange store film, der rammer biograferne netop nu – især Oscar-favoritterne.

Med fem Oscar-nomineringer, herunder ”bedste film”, falder Whiplash under denne kategori. Vi bringer et interview med instruktøren Damien Chazelle, der først måtte lave en kortfilm for at få spillefilmen finansieret. Med til interviewet sidder J.K. Simmons, der er blandt favoritterne til at vinde prisen for bedste mandlige hovedrolle.

Simmons, der selv er uddannet dirigent, dominerer filmen i rollen som orkesterlederen fra helvede. Han er skrækindjagende perfid, men også hylemorsom og fascinerende i sin stræben efter musikalsk perfektion. Som når han tryner en musiker, der ikke kan finde rytmen, med ordene: ”It’s not your boyfriend’s dick. Don’t come early!”

Køb billet til snigpremiere på Whiplash 27. januar kl. 20 i Empire Bio her.

Trailer: Whiplash

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko