Nyhed
16. apr. 2015 | 10:27

Se nye film fra Super16

Foto | Lis Dyre
I Enkebal går Greta i spåner efter sin mands død, men et møde med et par friske ældre damer vender rundt på hendes livssyn.

Der er franske tv-stjerner i ikoniske roller og ældre mennesker, der vil dø af hjertesorg. Se seks spritnye film fra den alternative filmuddannelse på Ekkos hjemmeside!

Af Nicki Bruun

Vi fortsætter en populær tradition.

Fra i dag og en uge frem kan du eksklusivt på Ekkos hjemmeside se de spritnye film fra den succesfulde, alternative filmuddannelse Super16.

Det er denne gang midtvejsfilmene fra uddannelsens ottende årgang, som tæller flere instruktører, der har markeret sig på Ekko Shortlist.

Og de seks film – som kan streames her – er meget forskellige. De veksler mellem alt fra Gabriel Tzafkas komedie Euroman, der er en satire over det moderne livs materialisme, til dokumentaren Yellowknife, hvor instruktør Niels Holstein Kaa rejser tilbage til titlens canadiske by i jagten på lykken.

Derimellem findes også sci-fi-filmen Jeanne d’Arc, der med Jenna Thiam fra den franske hitserie The Returned i den ikoniske titelrolle genfortæller historien med futuristiske briller på. Den er instrueret af Kristian Sejrbo Lidegaard.

Toni Kamulas 3 Fractures bruger multiprotagonist-fortælleformen til at portrættere tre mennesker, hvis ydre succes dækker over en lurende krise.

Endelig er der det poetiske drama Enkebal af Zara Zerny, hvor Greta håber på at dø efter sin mands dødsfald. Hendes perspektiv ændrer sig dog, da hun møder et par livskloge damer. Og Frederik Louis Hviids King handler om David, der lader sig lokke til at begå et bankrøveri for at betale sin stedfars gæld.

Til og med torsdag den 23. april kl. 12.00 kan du se filmene af fremtidens filmfolk her.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko