Nyhed
26. apr. 2018 | 12:13

Super16-årgang debuterer hos Ekko

Foto | Rasmus Hasle Jørgensen
Bageren Erik (Troels Lyby) bliver ignoreret af sin familie og er på vej ud i en depression i Kristian Håskjolds førsteårsfilm på Super16, En værdig mand.

Der er genreeksperimenter, humor og rå følelser i tiende årgang af Super16, hvis førsteårsfilm kan ses eksklusivt hos Ekko frem til 14. maj.

Af Nicki Bruun

Det er altid spændende, når en ny årgang fra den alternative filmuddannelse Super16 gør deres indtog i branchen.

Nu debuterer jubilæumsårgangen, nummer ti af slagsen. Og deres seks førsteårsfilm kan ses eksklusivt hos Filmmagasinet Ekko fra i dag og frem til den 14. maj.

Se dem her!

Det er den økologiske sci-fi-film Gaia, den psykedeliske gyserkomedie Dobbeltgænger, den personlige dokumentar Sergenten & hans nevø, kunstdramaet Den anden, den tragikomiske En værdig mand og den undersøgende tilstandsfilm Eftertid.

De seks film er vidt forskellige, men byder for nogles vedkommende på eksperimenter i genrer, der sjældent udforskes i danske film. Og så er det stærkt personlige film, rummer både komik og rå følelser.

Mød fremtidens filmskabere
Bag filmene står seksten unge mennesker, som har hver sin idé om, hvad de vil bidrage med til den danske filmbranche.

Tiende årgang seks instruktører er Zinnini Elkington, Simon Mortensen, Glen Bay Grant, Jacob Krzysztof Glogowski, Kristian Håskjold og Hannah Elbke.

De har lavet deres film med producerne Johannes Nørgaard, Lea Lykke, Andreas Bak, Theis Nørgaard, Caroline Steenberg Dam og Anna Risgaard Dahl samt de fire manuskriptforfattere Henrik Binger, Christina Øster, Malthe Jagd Miehe-Renard og Marianne Lentz.

Mød dem i vores artikelserie om Super16’s nyeste årgang, hvor vi har snakket med hvert af de seks hold.

Artikler om holdene bag En værdig mand og Eftertid kommer de næste dage. Imens kan de to og resten af førsteårsfilmene fra tiende årgang ses her.

Kommentarer

Super16

Uafhængig filmuddannelse grundlagt i 1999.

Fra 26. april til 14. maj viser Ekko førsteårsfilmene fra årgang #10.

Se dem her.

© Filmmagasinet Ekko