Nyhed
26. sep. 2018 | 14:13

Se nye plakater for Triers seriemord

Foto | The Einstein Couple
Lars von Trier binder sig på arme og ben i ny plakat for seriemorderfilmen The House That Built, hvor titlens hovedperson går på et morderisk togt på kvindelige ofre.

Den danske mesterinstruktør offentliggør plakater med sig selv og sine skuespillere fra The House That Jack Built i makabre stillinger.

Af Nicki Bruun

Lars von Triers brutale seriemorderfilm The House That Jack Built blev mødt af både buhråb og udvandringer ved verdenspremieren i Cannes.

Ekkos chefredaktør Claus Christensen fremhævede i sin anmeldelse på festivalen dog, at filmen også er fuld af humor. Det understøttes af de nye plakater, hvor instruktøren og hans skuespillere optræder i makabre og kropumulige stillinger (se dem herunder).

62-årige Trier ligger bundet sammen på hænder og fødder med ståltråd, mens skuespillere som Matt Dillon, Bruno Ganz, Uma Thurman og danske Sofie Gråbøl optræder i forskellige, knoglebrækkende stillinger.

Plakaterne leder tankerne hen på den britiske maler Francis Bacons groteske billeder.

Plakaterne er udtænkt af The Einstein Couple, som Philip Einstein Lipski og Maria Einstein Biilmann kalder sig. De stod også bag de opsigtsvækkende orgasme-plakater til Nymphomaniac og siger i en pressemeddelelse om de nye:

”Lars’ film er aldrig ’det forventelige’. Så kan plakaterne heller ikke være det. Derfor har vi forsøgt at lave en kampagne, der fungerer som en art 0. akt ved at være sin egen, dog med stærke bånd til filmens tema. Inspireret af Jacks sofistikerede ophøjelse af mord valgte vi derfor at portrættere filmens karakterer som en slags skulpturelle byggeklodser i Jacks evige søgen efter det perfekte stykke arbejde.”

The House That Jack Built får i dag Danmarkspremiere ved en udsolgt visning på Cph Pix. Filmen får dansk biografpremiere 29. november.

Lars von Trier


Matt Dillon som Jack


Uma Thurman som første offer


Siobhan Fallon Hogan som andet offer


Sofie Gråbøl som tredje offer


Riley Keough som fjerde offer


Bruno Ganz som Verge

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko