Cannes 2018
07. maj 2018 | 13:40

Trier siger nej til Cannes-pressemødet

Foto | Festival de Cannes
Flankeret af skuespillerne Charlotte Gainsbourg og Kirsten Dunst kom Lars von Trier på pressekonferencen i 2011 på afveje, da han forsøgte at forklare sin fascination af Nazityskland.

Lars von Trier har afslået at stille op til det officielle pressemøde på Cannes-festivalen, hvor han for syv år siden udtalte sig om Hitler og blev bortvist.

Af Claus Christensen

På mandag den 14. maj er der verdenspremiere i Cannes på Lars von Triers The House That Jack Built. Filmen bliver vist uden for konkurrence, først ved en galla mandag aften og tirsdag morgen for pressen.

Det fremgår af Cannes-programmet, som Ekkos udsendte netop har fået udleveret i Sydfrankrig. Derimod glimrer det officielle Cannes-pressemøde med instruktøren ved sit fravær.

”Der er ikke en tvungen pressekonference, når filmen bliver vist uden for konkurrence,” forklarer Peter Aalbæk Jensen fra Zentropa.

”Det bliver fedt at vise filmen, og Lars laver en masse presse, men det er sikkert meget rart, at der ikke er en pressekonference på selve festivalen. Så vi starter på en frisk.”

Usundt forum
Peter Aalbæk Jensen hentyder til, at Lars von Trier i 2011 blev bortvist fra festivalen, fordi han på pressekonferencen udtalte sig kontroversielt om Hitler. Dette års festival markerer Triers tilbagevenden efter at være blevet erklæret persona non grata.

– Så det er ikke Cannes-festivalen, der har bedt Trier om at tie stille?

”Nej-nej-nej, på ingen måde. Men vi synes, det ville være unaturligt og kunstigt med et pressemøde, hvor alle ville sidde og vente på, at Lars skulle lave et eller andet forargeligt. Lars vil lave masser af presse, bare ikke i det scenarium. Det er ikke et sundt forum,” siger Peter Aalbæk Jensen.

Det er ellevte gang, at Lars von Trier deltager på Cannes-festivalen. Han debuterede i 1984 med Forbrydelsens element og vandt Guldpalmen med Dancer in the Dark i 2000.

Kommentarer

Claus Christensen

Filmmagasinet Ekkos chefredaktør dækker for tolvte år i træk Cannes-festivalen.

Ser samtlige film i hovedkonkurrencen og vurderer dem i Ekkos internationale stjernebarometer.

Går på opdagelse efter perler i festivalens sidekonkurrence Un Certain Regard og parallelkonkurrencerne Director’s Fortnight og Critics’ Week.

Årets festival er nummer 71 og løber fra 8. til 19. maj 2018.

© Filmmagasinet Ekko