Nyhed
14. juni 2022 | 09:21

Se stortalenters debutfilm hos Ekko

Foto | Amelie Mattisson Chue
Hjemmehjælperen Ellis (Besir Zeciri) bliver konfronteret med gamle traumer, da søsteren Mira (Vic Carmen Sonne) efter mange års adskillelse vender tilbage i Det vi plejer.

Tolvte årgang på den københavnske filmuddannelse Super16 præsenterer deres vidt forskellige førsteårsfilm eksklusivt her på siden.

Af Nicki Bruun

Super16 er altid garant for spændende eksperimenter, når en ny årgang af filmskabere kaster sig ud i at lege med virkemidlerne i filmens verden.

Sidste år startede tolvte årgang på den københavnske filmuddannelse, som bliver drevet af eleverne og vandt en Æres-Bodil i 2010. Nu er årgangen klar til at vise deres førsteårsfilm på Ekkos hjemmeside, hvor man kan se dem eksklusivt fra 14. til 28. juni.

Og man kan dårligt forestille sig en samling mere forskellige film end de seks første værker af de unge stortalenter på Super16.

Nivetha Balasubramaniams Amala er en farvestrålende komedie om kultursammenstød. Lina Vain Illallas Det vi plejer er et bevægende drama om forholdet mellem to søskende. Selma Sunnivas Et eksempel: Dem på gulvet er et socialrealistisk drama om livet på en psykiatrisk afdeling.

Terji Mohrs Kuglen & Keglen er en bowling-komedie om en ensom fyr. Sif Lina Lambæks Sneglehuset er et periodedrama om klasseforskelle mellem kvinder i 1600-tallet. Endelig er Frederik Paludans Tissemyre et komediedrama om søskendemobning og tilgivelse.

Se de vidt forskellige film, mens de er tilgængelige her på siden. Vi er også på vej med en anmeldelse af de seks førsteårsfilm samt et interview med årgangens instruktører.

Kendt fra Ekko Shortlist
På tolvte årgang af Super16 går der både instruktører kendt fra Ekko Shortlist og helt ubeskrevne blade.

Selma Sunniva har som instruktør tre film på onlinehitlisten, deriblandt Skøge med Frederikke Dahl Hansen, der blev nomineret for bedste kvindelige skuespiller ved Ekko Shortlist Awards i 2019.

Sif Lina Lambæk har ligeledes lavet tre kortfilm, som kan ses på Ekko Shortlist. Hendes afgangsfilm fra 18 Frames, Halbal, viser Charlotte Fich som en fuld mor, der pludselig befinder sig til fest i sin datters krop.

Frederik Paludan har lavet Soy No Soy om en mandlig gymnasieelevs identitetskrise på spansk.

Dansk-tamilske Nivetha Balasubramaniam, svenske Lina Vain Illalla og færøske Terji Mohr optræder for første, men næppe for sidste gang i Ekko-regi.

Vi glæder os til at se meget mere fra alle instruktørernes hånd, men først kan du se deres Super16-førsteårsfilm til og med den 28. juni.

Kommentarer

Super16

Uafhængig filmuddannelse grundlagt i 1999.

Indtil 28. juni viser Ekko førsteårsfilmene fra årgang #12.

Se dem her.

© Filmmagasinet Ekko