Nyhed
25. feb. 2022 | 10:01

Sean Penn laver dokumentar i Ukraine

Foto | Instagram
Sean Penn sidder sammen med den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskij på et billede, som ukrainske myndigheder har lagt på sociale medier.

Den amerikanske skuespiller og instruktør er i Ukraine, hvor han optager, mens den russiske invasion af landet er i fuld gang.

Af Nicki Bruun

Sean Penn har et ry for at være en atypisk og excentrisk Hollywood-stjerne.

Skuespilleren og instruktøren bag perler som The Pledge og Ind i vildmarken har i sin fritid plejet omgang med blandt andre sydamerikanske præsidenter og i arbejdsøjemed interviewet en berygtet narkobaron.

Nu er Penn i krigsplagede Ukraine, hvor han er i gang med at optage en dokumentar. Det bekræfter produktionsselskabet Vice Studios, som instruktøren laver dokumentaren for, til internationale medier.

Hvad filmen mere specifikt handler om, vides ikke. Men 61-årige Sean Penn er blevet fotograferet til et pressemøde i Kiev, mens den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskij har delt et opslag på Instagram, hvor man kan se den amerikanske filmskaber.

”Instruktøren kom direkte til Kiev for at optage alle de begivenheder, der sker i Ukraine, og for at fortælle verden sandheden om Ruslands invasion af vores land. Sean Penn er blandt dem, der støtter Ukraine i dag. Vores land er ham taknemmelig for at udvise mod og ærlighed,” lyder det i en officiel udtalelse af den ukrainske præsident, skriver medier.

”Sean Penn udviser tapperhed, som mange andre har manglet, særligt nogle vestlige politikere. Jo flere mennesker af den støbning – rigtige venner af Ukraine, som støtter vores kamp for frihed – des hurtigere kan vi stoppe denne afskyelige, russiske invasion.”

Mødt med hånlatter
Sean Penn kan snart opleves som skuespiller i Paul Thomas Andersons Licorice Pizza, der får premiere i danske biografer den 17. marts.

Skuespillerens to seneste film som instruktør har fået verdenspremiere i den prestigiøse hovedkonkurrence på Cannes-festivalen, men er blevet taget imod med hovedrysten end hæder.

The Last Face fra 2016, hvor Charlize Theron og Javier Bardem spiller frivillige på mission i Afrika blev regulært mødt med hånlatter af kritikerne. Filmen blev da også et internationalt flop, der aldrig fik premiere i danske biografer.

Og hans seneste Flag Day måtte lide den tort at være bundskraber på Ekkos stjernebarometer til sidste års Cannes-festival.

Nu er Sean Penn så i gang med en dokumentar, der udvikler sig minut for minut.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko