Nyhed
31. mar. 2017 | 11:44

Shortlist-talent spiller ung Astrid Lindgren

Foto | Simon Mølvig
Alba August medvirker i den surrealistiske musikvideo Sometimes I Wish af rockbandet Azurit, der er på Ekko Shortlist. Men nu skal hun spille en berømt børnebogsforfatter.

Bille og Pernilla Augusts datter skal spille titelrollen i Pernille Fischer Christensens Unge Astrid, der starter optagelserne i næste uge.

Af Nicki Bruun

Pippi Langstrømpe, Emil fra Lønneberg og Karlsson på taget er bare et par af de bøger og figurer, som Astrid Lindgren har beriget verden med.

De skønne historier har glædet børn og barnlige sjæle i omkring 75 år, men før hun slog igennem som forfatter, var Astrid Lindgren selv en ung kvinde.

Unge Astrid er en fri fortolkning over Astrid Lindgrens tidlige liv. Filmen bliver instrueret af Pernille Fischer Christensen (En soap), mens manuskriptet er skrevet af hende og Kim Fupz Aakeson.

Hovedrollen som den unge Astrid spilles af talentet Alba August, datter af Bille og Pernilla August, der er på Ekko Shortlist i musikvideoen Sometimes I Wish og snart er aktuel i terrorserien Gidseltagningen.

”Astrid er ligesom mange andre idoler elsket til det umenneskelige. Det er en udfordring ikke at lade den kærlighed og respekt for hende begrænse min nysgerrighed og kreativitet. Min opgave er at gøre hende menneskelig og troværdig ved at finde revnerne,” siger 23-årige Alba August, der er halvt svensk.

Store kvindelige forfattere
Optagelserne til Unge Astrid starter den 4. april i Sverige og Tyskland og filmen får biografpremiere i 2018.

Den dykker ned i en stor begivenhed i den unge Astrid Lindgrens liv, som får stor betydning og gør hende til en af de mest innovative kvinder i sin tid.

Pernille Fischer Christensen er fuld af lovord over for sin unge skuespiller, Alba August.

”Hendes utrolige talent spænder fra den lyseste komedie til den dybeste sorg. Det kommer til at kræve en stor præstation af hende, men hun har arbejdet hårdt for at få Astrid under huden og er gået ind i processen med liv og sjæl,” siger instruktøren om Alba August i en pressemeddelelse.

Susanne Bier arbejder på et engelsksproget projekt om Karen Blixen, og dermed kan vi se frem til adskillige historier om Skandinaviens store, kvindelige forfattere.

”Min film om unge Astrid Lindgren er en personlig hyldest til en af Skandinaviens mest indflydelsesrige kunstnere. En kærlighedserklæring til et menneske, der med sin sjæl som indsats valgte at sprænge sin tids rammer for køn, religion og samfund,” siger Pernille Fischer Christensen.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko