Nyhed
09. feb. 2017 | 18:24

Susanne Bier planlægger serie om Blixen

Foto | Robin Skjoldborg
Susanne Bier havde senest stor succes med den engelske krimiserie Natportieren og ser ud til at fortsætte arbejdet i serieland, men i en lidt anden genre.

Danmarks største kvindelige filmskaber står til at instruere tv-fortælling om Karen Blixens erindringsbog Den afrikanske farm.

Af Nicki Bruun

De danske instruktører har travlt i det store udland.

Mens Nicolas Winding Refn ser ud til at være i gang med ikke bare én, men to internationale tv-serier, er Susanne Bier øjensynligt også i fuldt sving med at planlægge sit næste engelsksprogede tv-projekt.

The Hollywood Reporter skriver, at Bier er tilknyttet som instruktør og producer på en serie, der bygger på Karen Blixens erindringsbog Den afrikanske farm.

Bogen handler om de sytten år, Blixen tilbragte i Kenya, og blev udgivet i 1937. Den blev i 1985 til Sydney Pollacks Mit Afrika med Meryl Streep i rollen som Karen Blixen. Den vandt en Oscar for bedste film samt seks yderligere statuetter.

”Hun har altid fascineret mig. Muligheden for at beskrive hendes fortsatte eftermæle er en kæmpe udfordring og et endnu større privilegium,” siger Susanne Bier i en pressemeddelelse ifølge The Hollywood Reporter.

Gennem danske øjne
For nylig havde Susanne Bier stor succes med sin engelske serie Natportieren, der vandt tre Golden Globes.

Produceren David Heyman, der står bag Harry Potter-filmserien og Gravity blandt meget andet, har købt rettighederne til Blixens bog, og han er meget glad for idéen om at lade Danmarks nuværende største kvindelige instruktør fortolke vores største kvindelige forfatter.

”Vi er mere end glade for, at Susanne Bier har så passioneret en tilknytning til Blixens fortælling. Med sit anerkendte arbejde i film og tv, er hun den rette til at transportere os til Afrika gennem øjnene på Danmarks mest hyldede forfatter,” siger David Heyman ifølge The Hollywood Reporter.

For to år siden skrev vi, at Regner Grasten stadig arbejdede på sit drømmeprojekt om Karen Blixen med titlen Tanne. Den skulle handle om forfatterens tidlige liv, og dengang håbede producenten, at filmen ville komme i løbet af 2016.

Siden da har der dog været stille om projektet.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko