Ugens streaming
20. okt. 2017 | 15:14

Ugens streaming: Showbiz i film

Foto | Dale Robinette
Sebastian (Ryan Gosling) og Mia (Emma Stone) tager i La La Land en tur i biografens lune sæder, mens kærligheden mellem dem blomstrer.

Der er både stjernestøv og intriger i luften, når vi i denne uge anbefaler film og serier, der foregår bag kulissen i underholdningsbranchen.

Af Kjartan Hansen

Rygter om magtmisbrug og korruption i underholdningsbranchen har fascineret os i flere generationer, og i Hollywood lurer alt fra skandaler til pinlige afsløringer bag hvert et hjørne.

Når filmindustrien skildrer showbusiness, er stjernerne altid i fare for at blive udskiftet af håbefulde unge talenter, der er så sultne efter klapsalver, at de gerne tager mindre fine midler i brug.

The show must go on,” som man siger.

I denne uge er der biografpremiere på Birgitte Stærmoses Darling, der følger en ballerina i teaterverdenen.

Vi har derfor kigget nærmere på showbiz-film og anbefaler fem film og serier, der går bag om underholdningsbranchen.

Amy

Asif Kapadias ekstremt følelsesladede dokumentar viser, hvordan showbiz tygger sine stjerner og spytter dem ud igen. Med en lang række unikke private optagelser oplever vi Amy Winehouses sårbare side, der blev overskygget i underholdningsbranchen, hvor ens image betyder alt.

Den Oscar-vindende dokumentar, som ændrede Amy Winehouses eftermæle fra en selvdestruktiv sanger til en pint kunstner, sætter kvinden med den markante stemme og triste skæbne i et nyt lys.

Filmen kan streames på C More og Filmstriben

 

 

Illusionernes by 

Højt at flyve, dybt at falde. Sådan er det også for den udstødte producer Jonathan (Kirk Douglas) i en af Vincente Minnellis mest omdiskuterede film (1952), der efter sigende er baseret på instruktørens egne oplevelser med Hollywoods stjerner og deres nykker.

Filmen følger en manuskriptforfatter, en instruktør og en skuespiller, hvis karrierer Jonathan har været med til at skabe. Produceren samler dem alle for at snakke om at lave endnu en film sammen, men igennem flashbacks forstår man, hvorfor de og resten af filmindustrien har vendt ham ryggen.

Filmen kan købes eller lejes på Google Play

 

 

8 ½

I Federico Fellinis mesterværk spiller Marcello Mastroianni en berømt instruktør, hvis næste film hele verden venter på. Det, som ingen ved, er, at han har skriveblokade og ingen idé om, hvad hans længe ventede film skal handle om. Derfor skjuler instruktøren sig for pressen, skuespillere og branchefolk, der er ivrige efter at blive indviet i hans visioner.

I sin søgen efter inspiration dykker Mastroianni ned i gamle minder om alle de kvinder, han har elsket. Men historierne er så fantastiske, at han snart forveksler dem med vanvittige fantasier, der stikker i alle retninger, før de kan samles i en vision og blive til en film.

Filmen kan streames på Filmstriben

 

Feud

Serien om den legendariske fejde mellem to af de største stjerner fra Hollywoods guldalder er baseret på rygter såvel som virkelige hændelser og afslører en filmindustri, der er som taget ud af sladderspalterne. 

Under optagelserne til filmklassikeren Hvad blev der egentlig af Baby Jane? bliver det professionelle forhold mellem de aldrende skuespillerlegender Joan Crawford og Bette Davis mere og mere anspændt. 

Producenten Jack Warner får nys om deres fejde og lokker instruktøren til at øse benzin på bålet. Han mener nemlig, at fjendskabet vil komme til udtryk i filmen, mens rygterne skaber en omtale for filmen, der får publikum til at strømme ind i biografen. 

Serien kan streames på HBO Nordic

 

 

La La Land 

Damien Chazelles hjertevarme og bittersøde historie bruger musicalgenren til at komme bag om filmindustrien. Som i scenen, hvor Emma Stones håbefulde skuespiller Mia synger om en audition for at vise, hvor svært det er at slå igennem i en by, hvor alle vil være stjerner.

Hollywood hylder sig selv som aldrig før i den Oscar-vindende musical. Der opstår sød musik og yndige dansetrin mellem Mia og jazzmusikeren Sebastian (Ryan Gosling), mens de kæmper for at tjene til dagen og vejen i underholdningsbranchen.

Filmen kan lejes på Viaplay og Blockbuster

 

Kommentarer

Ugens streaming

Hver uge giver Ekko fem bud på, hvad du skal streame.

Vi anbefaler både film og tv-serier.

Denne uge fokuserer vi på showbiz.

© Filmmagasinet Ekko