Nyhed
11. aug. 2017 | 00:40

Sidste frist for filmtalenter

Foto | Michel Copeland Toft
Stortalentet Julie Christiansen blev nomineret ved Ekko Shortlist Awards for sin rolle i Et lift. Her kommer hun op at køre med en pensioneret fysiker (Henrik Prip), der skal besøge sin datter.

Fjerde udgave af Ekko Shortlist Awards løber af stablen den 9. december, og du kan stadig nå at få din film med i betragtning om priserne.

Af Nicki Bruun

De seneste års vindere af hovedprisen ved Ekko Shortlist Awards tæller Thomas Daneskov med Ud, spring over, ind i 2014 og Milad Avaz med Et lift i 2016.

Daneskov er lige nu aktuel på DR3 med mockumentary-serien Joe Tech, mens Avaz har skrevet manuskript til og produceret debutspillefilmen Mens vi lever, der får biografpremiere den 26. oktober.

Det er altså et fornemt selskab, en prisvinder ved Ekko Shortlist Awards kan træde ind i, og den næste kan blive dig!

Årets udgave af prisuddelingen finder sted den 9. december i Bremen Teater, og det er nu sidste udkald, hvis man vil have sin film på Ekko Shortlist i tide til at komme i betragtning til priserne.

Indsend din kortfilm!
Hver mandag kl. 12 kommer der nye kortfilm ind som boblere på Ekko Shortlist. Herefter kan de ved hjælp af publikums views og vurderinger blive stemt ind på listens top 10.

De femten film, som har klaret sig bedst på top 10 i det forgangne år, bliver automatisk nomineret i to kategorier: Shortlist Prisen, der bliver uddelt af en professionel jury og indbringer en pengesum på 25.000 kroner, mens Publikum Prisen bestemmes af brugerne.

Derudover er der elleve kategorier, som blandt andet tæller bedste fiktion, fotografering og klipning samt priser til bedste mandlige og kvindelige skuespiller.

I disse kategorier bliver de nominerede udvalgt af Ekkos jury, mens vinderen findes i en sammentælling af juryens og brugernes stemmer.

Der kan stemmes på filmene, når de nominerede den 1. november offentliggøres på Ekkos hjemmeside.

Så vil du have din kortfilm med i opløbet om at deltage i Danmarks største fest for filmtalenter, skal du indsende den til Ekko Shortlist hurtigst muligt – sidste frist er 6. september!

Alle typer af film – fiktion, dokumentar, animation, eksperiment, musikvideo og reklamefilm – kan komme i betragtning, så længe den højst varer 45 minutter, ikke er ældre end fem år gammel og har en dansk instruktør eller dansk hovedproducent.

Kommentarer

Ekko Shortlist Awards

Dato: Lørdag 9. december 2017.

Tid: kl. 19.
(dørene åbner kl. 18).

Sted: Bremen Teater i København.

Sponsoreret af C More og støttet af Det Obelske Familiefond og Det Danske Filminstitut.

© Filmmagasinet Ekko