Shortlist Awards 2016
04. jan. 2017 | 16:13

Video: Glæde og tårer i Ekko Shortlist Awards

Foto | Anders Rye Skjoldjensen
Rudi Køhnke stod for det mest rørende øjeblik ved Ekko Shortlist Awards 2016, da han i sin takketale fortalte om kampen mod angsten og erklærede, at han nu er tilbage.

Rudi Køhnke holdt en bevægende comeback-tale, og nye talenter som Milad Avaz, Aske Bang og Clara Kokseby vandt priser. Se video fra den begivenhedsrige aften.

Af Nicki Bruun

Da der i november sidste år blev afholdt Ekko Shortlist Awards for tredje gang, var det som altid en festlig aften.

Men midt i de glade takketaler og morsomme indslag fra vært Lasse Rimmer, blev stemningen pludselig dybt bevægende, da Rudi Køhnke vandt bedste mandlige hovedrolle for Ødeland.

”Jeg har kæmpet med angsten i femten år – og jeg vandt,” proklamerede skuespilleren, der brød igennem i Fidibus, men siden forsvandt ud af filmbranchen.

Med sejren meldte han sig dog effektivt tilbage.

Hvis du ikke selv var der på aftenen, eller bare gerne vil gense det rørende øjeblik, kan du finde det i videoen nederst, hvor vi har samlet nogle af højdepunkterne ved Ekko Shortlist Awards 2016.

Se video her eller nederst på siden!

Talenter på spring
Aftenen stod som altid naturligvis også i de helt nye talenters tegn.

Her blev de store vindere instruktørerne bag Et lift, Milad Avaz og Michel Copeland Toft, der vandt Shortlist Prisen og pengepræmien på 25.000 kroner fra Blockbuster. Selve showet er støttet af Det Obelske Familiefond og Det Danske Filminstitut.

Et mere etableret talent, nemlig ”kongen af Ekko Shortlist”, som Aske Bang er blevet kaldt, vandt Publikum Prisen for Den fremmede – og kan dermed stadig tillade sig at bruge titlen.

27 kvinder var nomineret, hvilket er mere end en fordobling i forhold til 2015. Clara Kokseby var en af de seks kvinder, der gik hele vejen, da det unge talent vandt for bedste musik i Som engle vi falder.

Højdepunkter ved Ekko Shortlist Awards 2016

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko