Nyhed
11. juni 2014 | 11:34

Sigourney Weaver genopstår fra de døde

Foto | Mark Fellman
64-årige Sigourney Weaver har altid befundet sig godt blandt rumskibe og futuristisk isenkram. I kvartetten af Alien-film spiller hun Ellen Ripley, og nu vender hun tilbage i tre Avatar-film.

James Camerons hofskuespiller vendte tilbage fra de døde i Alien-filmene og gentager nu bedriften i de tre planlagte efterfølgere til hittet Avatar.

Af Rune Bruun Madsen

Som mange formentlig vil huske, spiller Sigourney Weaver den kæderygende biolog Grace Augustine i James Camerons Hollywood-blockbuster Avatar. En karakter, der mister livet i slutningen af filmen.

Men nu har instruktøren ifølge The Guardian meldt klart ud, at Sigourney Weaver også vil medvirke i alle tre planlagte efterfølgere til filmen, der er den største kassesucces nogensinde.

Gammelt venskab ruster aldrig
”Jim (James Cameron, red.) siger, at ingen dør i science fiction,” har Sigourney Weaver har udtalt.

Skuespilleren og instruktørens makkerskab går helt tilbage til 1985, hvor Cameron instruerede Aliens, der har Weaver i hovedrollen som den kølige monster-dræber Ellen Ripley.

I Alien: Resurrection fra 1997 genopstod Weavers karakter som en klon af sit afdøde jeg. Weaver har for nylig udtalt, at hun overvejer at medvirke i kommende Alien-filmatiseringer.

Spiller ny karakter
Optagelserne til den kommende trio af Avatar-film begynder senere på året.

”Vi er gode venner, der altid har arbejdet godt sammen, så det føles helt rigtigt, at hun vender tilbage i Avatar-efterfølgerne,” siger James Cameron til The Guardian om Weaver, som han har skræddersyet en ny rolle til.

”Som fans vil vide, døde hendes karakter, Grace Augustine, i den første film, så hun kommer til at spille en anden og på mange måder mere udfordrende karakter i de kommende film. Vi ser begge frem til den nye, kreative udfordring, der bliver seneste kapitel i vores lange samarbejde,” udtaler Cameron.

Balance i regnskabet
Stephen Lang vender tilbage i rollen som det nådesløse muskelbundt Colonel Quaritch, selv om hans død blev antydet kraftigt i slutningen af den første Avatar-film, hvor to pile torpederede hans brystkasse.

Hvis man finder det bedragerisk at genoplive afdøde karakterer, er der altså i det mindste balance mellem de gode og de onde.

Også Sam Worthington og Zoe Saldana vender tilbage som handicappet elitesoldat og blåt rumvæsen med et godt øje til hinanden. 

På trods af nyheden om Weavers genopstandelse må fans af Avatar-universet dog stadig væbne sig med en vis tålmodighed. Den kommende trio af Avatar-film får nemlig først premiere i henholdsvis 2016, 2017 og 2018.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko