Nyhed
25. apr. 2014 | 12:07

Bryan Singer afviser sex-anklager

Foto | Twentieth Century Fox / Marvel

Bryan Singer beskyldes for at have lokket en femtenårig dreng til oral- og analsex med løfter om en filmrolle og ved holde hans hoved under vand i en jacuzzi.

”Skandaløse, ondsindede og fuldstændig forkerte,” kalder instruktøren Bryan Singer de alvorlige anklager om sexmisbrug, som er rettet mod ham.

Af Freya Bjørnlund

X-Men-instruktøren Bryan Singer står anklaget for at have voldtaget en femtenårig dreng i slutningen af 90’erne.

Efter lang tids tavshed tager Singer bladet fra munden og kommenterer sagsanlægget i et statement, ifølge The Hollywood Reporter.

”Beskyldningerne mod mig er skandaløse, ondsindede og fuldstændig forkerte,” skriver instruktøren.

Forskruet afpresningsmanøvre
I statementet fortæller Singer også, at han ikke vil deltage i nogen promotion-events op til premieren på hans seneste film, X-Men: Days of Future Past, som kommer i de amerikanske biografer 23. maj.

”Jeg vil undgå, at disse fiktive påstande tager nogen opmærksomhed overhovedet fra X-Men: Days of Future Past. Denne fantastiske film er et kærlighedsprojekt og en af de bedste oplevelser i min karriere,” skriver han og fortsætter:

”Derfor har jeg besluttet ikke at deltage i de kommende mediebegivenheder til filmen. Men når denne situation er overstået, lover jeg, at kendsgerningerne vil afsløre, at dette er en syg og forskruet afpresningsmanøvre.”

Skandalen blev oprullet i sidste uge, da 31-årige Michael Egan lagde sag an mod Singer. Egan hævder, at instruktøren voldtog ham gentagne gange, fra han var femten til sytten år, ligesom han tvang ham til at sniffe kokain.

Smudsig sexring
Overgrebene skulle have fundet sted til dekadente Hollywood-fester på Hawaii. Her forlystede andre magtfulde Hollywood-mænd sig angivelig også med stoffer og unge drenge i en samlet flok, som anklageskriftet kalder en ”smudsig sexring”.

Bryan Singers advokat mener at kunne dokumentere, at instruktøren slet ikke var på Hawaii på de tidspunkter, hvor overgrebene angivelig fandt sted. Michael Egans advokat hævder imidlertid at have øjenvidner, som kan bekræfte det modsatte.

Den Oscar-nominerede instruktør Amy Berg er på vej med en dokumentarfilm, som afdækker de gedulgte sider af Hollywoods natteliv, og hvor Michael Egan efter sigende fortæller sin historie.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko