Nyhed
24. juli 2015 | 10:05

Skuddrama i biograf koster tre dødsfald

Komedien Trainwreck med Amy Schumer har fået gode anmeldelser i USA, men i nat blev filmen ufrivilligt involveret i et skuddrama.

Tre dræbt og syv såret efter skyderi i amerikansk biograf under visningen af komedien Trainwreck.

Af Claus Christensen

En biografsal med mange, stillesiddende mennesker er sårbar for massedrab, og i går omkring klokken 19 amerikansk tid blev filmbranchens mareridt igen til virkelighed.

Omkring 100 biografgængere sad og så den nye komedie Trainwreck i Grand 16 Theatre i Lafayette, Louisiana, da en mand tyve minutter inde i filmen begyndte at skyde ind i menneskemængden med en pistol.

Ifølge flere amerikanske medier nåede han at dræbe to mennesker og såre syv andre, inden han skød og dræbte sig selv.

”Det er virkelig en kaotisk scene,” sagde politichef Jim Craft ifølge branchebladet Variety til reportere ude foran biografen. En mystisk pakke i gerningsmandens bil gav frygt for en bombe, og bombeeksperter blev bragt til gerningsstedet for at uskadeliggøre den.

Politiet kender gerningsmandens identitet, men man ønsker endnu ikke at offentliggøre navnet. Politiet har dog afsløret, at han er 58 år og har kriminel fortid, om end det ligger nogle år tilbage.

De sårede og dræbte spænder fra teenagere til ældre.

Stjernen i Trainwreck, Amy Schumer, udtrykker sin medfølelse for ofrene på Twitter. ”Mit hjerte er knust, og alle mine tanker og bønner går til alle i Louisiana.”

Skuddramaet finder sted tre år efter, at tolv biografgængere blev dræbt i Colorado den 20. juli 2012. 27-årige James Eagan Holmes er netop blevet fundet skyldig i massedrabet, og juryen skal nu afgøre, hvilken straf den psykisk syge mand skal have.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko