Nyhed
02. okt. 2009 | 10:12

Snapshots fra Film Cup '09

Cosmo vandt, Aalbæk forsvandt, og Nimbus måtte gå slukørede hjem: Film Cup ’09 i billeder!

Af Jesper Bo Petersen og Henrik Østergaard

Der var jublende grimasser, sammenbidte miner, entusiastiske trænere, koncentration, skuffelse og en dommer i skikkelse af Nicolas Bro, der styrede det hele med rolig autoritet.

Filmmagasinet Ekko afholdt i fredags den første officielle Film Cup-fodboldturnering.

Seks hold fra den danske filmbranche tørnede sammen på Avedøre Stadion. Og der blev kæmpet om hver en meter, hver en bold – og i øjeblikke udvist glimrende fodboldkundskaber af de mange celebre navne, der var mødt op.

Da dagen var omme, kunne mandskabet fra Cosmo Film løfte trofæet, mens værterne fra Filmmagasinet Ekko og Nimbus Film måtte gå slukørede hjem med en taberfinale i bagagen.

Hele den solrige dag blev fanget på kamera.

Dagens dommer med vandkæmmet hår, Nicolas Bro, fløjter med kølig autoritet Film Cup ’09 i gang.


Casper Høygård, til daglig fodboldboldkommentator på Canal 9, er klar ved mikrofonen for at guide tilskuerne igennem kampene. På bordet står det lille, men eftertragtede Film Cup-trofæ.  


Der er ingen stjernenykker på det stjernespækkede hold fra Nordisk Film, som med Nikolaj Lie Kaas i spidsen fighter forbilledligt. Det rækker til tredjepladsen.


En koncentreret Robert Hansen siger ”ro på, drenge” til sine holdkammerater fra Nordisk Film.


 
Cosmo Film scorer til 1-0 i åbningskampen mod Filmmagasinet Ekko. Ekkos chefredaktør Claus Christensen (siddende) ser ikke alt for heldig ud, og i målet er Mikkel Kofod chanceløs.


 
Værterne fra Ekko går slukørede fra banen efter et knebent nederlag til Nordisk Film. Fra venstre Réne Fredensborg, Kim Foss, Kristoffer Hegnsvad, Jacob Ludvigsen og Mikkel Kofod.


 
Produktionsdirektør Claus Ladegaard (th.) og filmkonsulent Kasper Leick fra Det Danske Filminstitut morer sig, inden de selv skal i ilden.Zentropa-boss Peter Aalbæk Jensen strækker ud sammen med manuskriptforfatter Rasmus Heisterberg.


Ålen leverede en noget anonym indsats, inden han forlod turneringen i utide. Her fremviser han ikke en Zentropa-tatovering, men et kæmpe blåt mærke som bevis på, at han har været i kamp.


 
Rasmus Heisterberg er en sikker sidste skanse for Zentropa i de vigtige kampe. Zentropa måtte dog nøjes med en andenplads.


Cosmo Film hiver det sidste stik hjem med et Golden Goal i finalen mod Zentropa. Ekkos Claus Christensen kan her overrække trofæet til en glad Henrik Prip.


… og så bliver der skålet i champagne og drukket på behørig fra pokalen.


Der er krisestemning i Nimbus-lejren efter nederlaget til Ekko i taberfinalen. ”Det er fandeme ikke en måde at starte sin weekend på,” siger Jacob Cedergren (nummer to fra højre).


Efter strabadserne på grønsværen bliver der hygget med øl og pølser og turneringens mest intense øjeblikke diskuteres.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko