Nyhed
30. aug. 2012 | 07:23

Snigpremiere: I somaliske piraters vold

Foto | Sune Lolk
Søren Malling i Kapringen

Kom til Ekko-snigpremiere på det nervepirrende drama Kapringen på tirsdag i Empire Bio med instruktør Tobias Lindholm og skuespiller Søren Malling.

Af Claus Christensen

Skibet har været kapret, sømændene har været gidsler, rederiet har været ude for en kapring – i virkeligheden.

Kapringen er fiktion, men den er så tæt på virkeligheden, som man overhovedet kan komme. Optagelserne har således fundet sted i piratfyldt farvand i Det Indiske Ocean.

Det nervepirrende drama tager fat, da et dansk fragtskib bliver kapret af somaliske pirater. I centrum står to almindelige danske mænd, som er under et kolossalt pres: skibets tilfangetagne kok (Pilou Aspæk) og skibsrederen (Søren Malling), der fra Danmark forsøger at forhandle gidslerne fri.

Filmen får premiere 20. september, men allerede tirsdag 4. september kl. 20 viser Ekko filmen i Empire Bio i København.

Efter filmen er der Q&A på scenen med instruktøren Tobias Lindholm og skuespilleren Søren Malling, som vil fortælle om de usædvanligt realistiske forhold, filmen er optaget under. Og filmsnakken fortsætter i Empires foyer, hvor Royal Unibrew sørger for øl og vand.

35-årige Tobias Lindholm har haft vind i sejlene, siden han blev uddannet fra Filmskolens manuslinje i 2007. Som manusforfatter har han hjulpet Thomas Vinterberg tilbage til succes med Submarino og Jagten og været med til at skrive tv-serien Borgen. Som instruktør debuterede han (og Michael Noer) med fængselsdramaet R, der både vandt en Bodil og en Robert for bedste film i 2010.

Kapringen, Lindholms anden spillefilm, får fem stjerner i det spritnye Ekko.

”Søren Malling er mere neddæmpet og sårbar, end vi er vant til at se ham. Og med et kompromisløst tag på virkeligheden ligner Tobias Lindholm for alvor fremtidens mand i dansk film,” skriver Ekkos anmelder Jesper Bo Petersen.

Billetter koster kr. 95 og kan bestilles online på Empire Bio.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko