Nyhed
02. aug. 2022 | 12:30

Sønderjysk drama nyder stor succes

Foto | Rolf Konow
De medvirkende i Resten af livet, hvor Jette Søndergaard spiller en hovedrolle som unge Line, har god grund til at smile, efter at filmen er blevet udtaget til en international festival.

Frelle Petersens Resten af livet er blevet udtaget til hovedkonkurrencen på anerkendt festival og har solgt flere billetter end forgængeren Onkel.

Af Nicki Bruun

Det er ganske enkelt imponerende, at det lykkes Frelle Petersen at nå bredt ud i både Danmark og resten af verden med sine stille og lavmælte sønderjyske dramaer.

I det aktuelle Ekko #91 tager vi på køretur med Frelle Petersen rundt i det Sønderjylland, som instruktøren skildrer i sine film. Her fortæller han om at lave film, der er dybt forankret i det specifikke og lokale, men samtidig rammer universelle temaer.

Onkel vandt en pris på den japanske Tokyo-festival, før filmen solgte omkring 45.000 billetter i danske biografer.

Instruktørens opfølger Resten af livet er i skrivende stund allerede blevet set af godt 66.000 danskere i biografen siden premieren sidste måned. Publikumstallet er dog også blevet hjulpet på vej af udtagelsen til programmet i Biografklub Danmark.

Nu står filmen til at få international premiere med en flot plads i hovedkonkurrencen på den anerkendte spanske festival San Sebastian.

”Jeg er virkelig glad for, at filmen nu får et internationalt publikum. For de seneste ugers reaktioner fortæller mig, at filmen er universel og rammer ned i et af livets vigtigste emner,” siger Frelle Petersen i en pressemeddelelse.

”Det vidner de mange mails og beskeder om, som jeg har modtaget fra det danske publikum, hvori de deler deres egne oplevelser med tab og sorg. Det har været ganske overvældende, og det har overbevist mig om, at vores store ønske om at arbejde med autenticitet og genkendelighed er lykkedes.”

Spændende efterår for dansk film
I hovedkonkurrencen på festivalen i San Sebastian skal Frelle Petersen dyste med anerkendte instruktører som østrigske Ulrich Seidl, chilenske Sebastián Lelio og sydkoreanske Hong Sangsoo.

Der er også dansk deltagelse på den spanske festival i form af Katrine Brocks’ spillefilmdebut Den store stilhed, der har det norske skuespillertalent Kristine Kujath Thorp i hovedrollen som tvivlende nonne.

Filmen er udtaget til festivalens sektion for nye instruktører, hvor flere senere berømte filmskabere har slået deres første folder.

Der er også stor dansk deltagelse på den kommende udgave af Venedig-festivalen, hvor Lars von Trier og Nicolas Winding Refn blandt andet er udtaget med henholdsvis serierne Riget Exodus og Copenhagen Cowboy.

Venedig-festivalen løber fra 31. august til 10. september, mens San Sebastian foregår 16. – 24. september.

Trailer: Resten af livet

Kommentarer

Ekko #91

Stort interview med Frelle Petersen i det nye nummer af Ekko.

Vi tager en køretur med instruktøren rundt i Sønderjylland.

Få en filmgave, når du tegner abonnement.

Køb magasinet i kiosker eller få det tilsendt.

Abonnenter kan også læse magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko