Nyhed
29. jan. 2010 | 22:59

Spindoktor stævner Guldbrandsen

Forsvarets pressechef, Jacob Winther, sagsøger filminstruktør Christoffer Guldbrandsen for injurier i Ekko og andre medier.

Af Claus Christensen

Ekkos interview med Christoffer Guldbrandsen har i den grad givet genlyd.

I interviewet står instruktøren bag dokumentaren Den hemmelige krig for første gang frem og fortæller om sine erfaringer med at tale magten imod.

Han kritiserer medierne for at lade sig manipulere af magthaverne og giver som eksempel en mystisk læk, der i 2007 satte TV 2 i stand til at afsløre en hemmelig mission i Irak. Afsløringen bragte ifølge Forsvaret jægersoldaters liv i fare.

Regeringen påstod dengang, at det var oppositionspolitikere, som havde videregivet de strengt fortrolige oplysninger.

Men i Ekkos interview anklager Christoffer Guldbrandsen Forsvarsministeriets egen pressechef, Jacob Winther, for at være den, der lækkede missionen til TV 2. Og ifølge Guldbrandsen har en række journalister på TV 2, Politiken og DR kendskab til sandheden.

Beskyldningerne har affødt en heftig debat, både blandt politikere og journalister, og nu får den også et juridisk efterspil.

Strafbare forhold
Jacob Winther har i dag sagsøgt Christoffer Guldbrandsen for ”injurier og ærekrænkende beskyldninger”, som instruktøren først har fremsat i Ekko og siden gentaget i andre medier.

Det oplyser pressechefens advokat, H. Sønderby Christensen fra advokatfirmaet Hansen, Sønderby & Co., til Ritzaus Bureau.

Sagsanlægget kommer dagen efter, at Søren Espersen fra Dansk Folkeparti i Jersild Live på DR1 undrede sig over, at pressechefen ikke havde lagt sag an mod Guldbrandsen.

”Beskyldningerne, som er særdeles alvorlige, fordi de vedrører strafbare forhold, er blevet fremført og gentaget i medierne trods min klients klare og utvetydige afvisninger,” oplyser Jacob Winthers advokat i en mail til Ritzau.

Ekko har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Christoffer Guldbrandsen.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko