Nyhed
03. juli 2018 | 17:38

Fremtrædende instruktør bliver filmkonsulent

Foto | Det Danske Filminstitut
Lotte Svendsen er kendt for have sine meningers mod, så hun burde være godt klædt på til jobbet som filmkonsulent, hvor hun skal vælge og vrage mellem de mange projekter.

Lotte Svendsen, der har skabt den populære Max Pinlig-serie, er valgt til ny konsulent på Filminstituttet for børne- og ungdomsfilm.

Af Claus Christensen

Det er en særdeles kendt og slagkraftig instruktør, som sætter sig på det, man i filmbranchen kalder øretævernes holdeplads: konsulentstillingen på Det Danske Filminstitut.

Lotte Svendsen bliver ny børne- og ungdomskonsulent pr. 1. september, hvor hun afløser Åke Sandgren, der har bestridt stillingen siden 2014.

”Med Lotte Svendsen som børnefilmkonsulent har vi fået en markant profil med dybt og indgående kendskab til at lave film til børn og unge,” udtaler Filminstituttets direktør, Claus Ladegaard, i en pressemeddelelse.

Den 49-årige instruktør kommer dermed til suverænt at bestemme, hvilke børne- og ungdomsspillefilm der i de kommende to år skal have produktionsstøtte. Det kan selvsagt give knubs og kritik, men den nye konsulent er selv kendt for at være en skarp debattør og have sine meningers mod.

Højt til loftet
Lotte Svendsen blev uddannet på Den Danske Filmskole i 1995 og brød to år senere igennem med kortfilmkomedien Royal Blues, der stadig må betragtes som hendes bedste. Filmen tager turen nedefra og op gennem det danske velfærdssamfund – fra den royalistiske underklasse til den utilnærmelige kongefamilie.

Spillefilmdebuten Bornholms stemme er et både satirisk og solidarisk portræt af en fiskerifamilie fra Svendsens hjemstavn, Bornholm. Hun fik succes med kvindekomedieserien Emmas Dilemma, mens forsøget på at lave et moderne Danmarksportræt med spillefilmen Tid til forandring skuffede.

Lotte Svendsen kom dog i 2007 flot tilbage med den populære tv-serie Max, som hun har videreført i foreløbigt tre spillefilm. De handler om den hårdtprøvede teenager Max og hans tåkrummende pinlige singlemor, som Mette Horn spiller til perfektion.

”Som filmkonsulent vil jeg kæmpe for børne- og ungeområdet: Det skal hypes, ikke kun i branchen, men også i befolkningens bevidsthed. Jeg vil skabe et rum for de kreative, hvor der er højt til loftet,” bedyrer den ny filmkonsulent ifølge pressemeddelelsen.

Det Danske Filminstitut har tidligere haft problemer med at tiltrække profiler til sine tre konsulentstillinger. De to nuværende voksenkonsulenter er Mikkel Munch-Fals og Morten Giese. Sidstnævnte fratræder sin stilling 1. oktober. 

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko