Nyhed
11. okt. 2021 | 12:00

Stjerner samles i forældrekomedie

Foto | Søren Kirkegaard
En stribe af Danmarks bedste og mest kendte skuespillere mødes i Fædre & mødre, som handler om vanskelighederne ved at være forældre til børn i skolealderen.

En perlerække af dansk films bedste skuespillere indtager rollerne som frustrerede forældre i Paprika Steens komedie Fædre & mødre.

Af Nicki Bruun

Livet som forældre er fyldt med sjove oplevelser, men mange af dem er også nærmest tragikomiske.

Alle med børn kan nok skrive under på, at det eksempelvis er en verden af forunderlige situationer, når børnene starter i skole. For ikke blot skal poderne lære at positionere sig – det samme skal forældrene.

Det opdager en stribe forældrepar i Paprika Steens kommende komedie Fædre & mødre. Hun har samlet en perlerække af dansk films bedste skuespillere til sin historie om forældreskabets magtstrukturer.

Katrine Greis-Rosenthal og Jacob Lohmann spiller hovedrollerne som ægteparret Piv og Ulrik, hvis datter for fjerde gang skifter skole. De to skuespillere står over for folk som Amanda Collin, Nikolaj Lie Kaas, Lars Brygmann, Rasmus Bjerg, Carsten Bjørnlund, Lise Baastrup og Line Kruse.

Fædre & mødre er fortællingen om en gruppe mennesker, der ikke bare går til badminton eller tennis i deres fritid. De går ’til skole’,” siger Paprika Steen i en pressemeddelelse fra producenten Nordisk Film.

”Jeg håber på en sjov, rørende, dynamisk og tåkrummende film, der vil afspejle os selv med det, der i sidste ende er det vigtigste: kærlighed og tilgivelse, med et bittersødt twist.”

Hverdagens humor
Paprika Steen har endnu engang slået sig sammen med manuskriptforfatteren Jakob Weis, der skrev hendes fornøjelige julekomedie Den tid på året fra 2018.

Den fik fem stjerner af Ekkos anmelder, solgte 320.000 billetter i danske biografer og vandt en række priser ved Bodil- og Robert-uddelingen.

Paprika Steen startede som skuespiller og har vundet priser for sine præstationer i film som Applaus, Okay og Den eneste ene. Hun bevægede sig i 2004 om bag kameraet som instruktør med Lad de små børn og lavede senere Til døden os skiller fra 2007.

Hun har i sine film udvist knivskarp fornemmelse for at spidde humoren i hverdagen, så mon ikke vi kan se frem til en endnu en herlig komedie.

Fædre & mødre bliver lige nu optaget rundt omkring i Nordsjælland, og filmen har premiere den 6. oktober 2022.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko