Nyhed
28. mar. 2023 | 14:32

Stor DR-serie udtaget til Cannes-festival

Foto | Adam Wallensten

Fængselsbetjenten Miriam (Sofie Gråbøl) kæmper ligesom sine kolleger med at holde styr på både privat- og arbejdslivet, der bliver blandet sammen i DR-serien Huset.

Den kommende spændingsserie Huset får verdenspremiere på førende serie-festival, mens to Viaplay-serier netop har nydt samme hæder.

Af Nicki Bruun

Til september kan Sofie Gråbøl, David Dencik, Charlotte Fich og Youssef Wayne Hvidtfeldt opleves som fængselsbetjente, når DR blænder op for den rå spændingsserie Huset.

Men serien kan allerede i næste måned opleves for første gang. Den er nemlig blevet udtaget til hovedkonkurrencen på serie-festivalen i Cannes, der hvert år også er vært for verdens førende filmfestival.

Den 18. april er der verdenspremiere på de første to af seks timelange afsnit i serien, der følger fire fængselsbetjentes både private og arbejdsrelaterede problemer i et lukningstruet og kaotisk fængsel.

Huset er skabt af manuskriptforfatteren Kim Fupz Aakeson i samarbejde med instruktørerne Michael Noer (R) og Frederik Louis Hviid (Shorta), der instruerer serien.

På festivalen Canneseries – hvis sjette udgave kører 14. – 19. april – skal den danske serie dyste med serier fra hele verden. Der er både fransk, sydkoreansk, amerikansk, israelsk og norsk deltagelse i hovedkonkurrencen, som netop er blevet offentliggjort.

Spændende serier på vej
For nylig løb en anden stor serie-festival af stablen i Frankrig med flot dansk deltagelse.

Series Mania har tidligere haft verdenspremiere på DR-serien Ulven kommer. Også i år var DR repræsenteret med ungdomsserien Nordland ’99, men det var streamingtjenesten Viaplay, der især vajede med de danske faner.

Dels blev den nye sæson af Lars von Triers Riget Exodus – en co-production mellem Viaplay og DR – vist uden for konkurrence. Og så blev to kommende Viaplay-serier vist for første gang.

Kald mig far var udtaget til festivalens komediekonkurrence. Her spiller den danske verdensstjerne fra serien Vikings, Alex Høgh Andersen, hovedrollen som en ung mand, hvis bedste ven pludselig er hans mors kæreste.

Vennen og moren spilles af henholdsvis Magnus Haugaard og Ellen Hillingsø, mens serien er skrevet af Søren Felbo og instrueret af Christian Dyekjær.

Desuden var Super16-uddannede Teys Schucany – kendt for flere kortfilm på Ekko Shortlist – udtaget til sektionen for kort fiktion på Series Mania med ungdomsserien En af drengene.

Den foregår i en lille, dansk provinsby, hvor to unge fyre mødes om ikke at kunne spejle sig i samfundets mandeideal. Det handler om seksualitet, maskulinitet, mobning og at føle sig anderledes.

Både Kald mig far og En af drengene får premiere på Viaplay senere på året.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko