Nyhed
13. mar. 2014 | 22:49 - Opdateret 16. mar. 2014 | 17:26

Store stjerner på den lille skærm

Foto | FX Productions

Martin Freeman er Lester Nygaard, som terroriseres af Billy Bob Thorntons Lorne Malvo i den nye serie Fargo. Serien er baseret på Coen-brødrenes film af samme navn.

Clive Owen, Billy Bob Thornton og Martin Freeman er blandt de stjerner, du kan glæde dig til at opleve i forårets nye tv-serier.

Af Kasper Sølvsten

Det er i den grad blevet legalt for respekterede filmstjerner at skifte det store lærred ud med den lille tv-skræm.

Senest har vi set årets Oscar-vinder, Matthew McConaughey, brillere sammen med Woody Harrelson i True Detective.

Andre stjerner, der i kortere eller længere perioder har slået deres folder på tv, er Claire Danes (Homeland), Dustin Hoffman (Luck), Michael Sheen (Masters of Sex) og Jon Voigt (Ray Donovan).

Og dette forår træder blandt andre Clive Owen (Children of Men), Billy Bob Thornton (The Man Who Wasn’t There) og Martin Freeman (Hobitten) i deres fodspor i en række nye lovende tv-serier.

Fargo
I den eneløse række af fremragende film, som brødrene Joel og Ethan Coen har lavet, er Fargo fra 1996 måske den, der rager allerhøjest op. Derfor er det svært ikke at have høje forventninger til den nye tv-serie, der er baseret på Coen-brødrenes film.

Tv-serien Fargo er baseret på det univers, Joel og Ethan Coen skabte, men ellers er der tale om en ny, selvstændig historie.

Vi kommer derfor hverken til at se noget til Marge Gunderson (Frances McDormand), Jarry Lundegaard (William H. Macy) eller andre af karaktererne fra Coen-brødrenes film.

Til gengæld kan du se frem til at møde Billy Bob Thornton som den temmelig ubehagelige Lorne Malvo, som Lester Nygaard (Martin Freeman) er så uheldig at komme på tværs af.

Der er netop blevet offentliggjort en række teaser-klip, som tyder på, at en del af den sorthumoristiske tone fra filmen er bevaret. Nyd, når Billy Bob Thornton spiser en bøf eller fylder indkøbsvognen med torturredskaber – og en lille snack.

Fargo har premiere 23. april på HBO Nordic.

The Knick
Mens Coen-brødrene kun fungerer som producere og konsulenter på Fargo, kan en anden ny serie, The Knick, prale af faktisk at have en stjerne i instruktørstolen.

Det er nemlig Steven Soderbergh (Sex, løgn og video, Traffic), der nu er gået over til tv, efter at han sidste år annoncerede, at han stopper som filminstruktør.

The Knick har Clive Owen i hovedrollen som John W. Thackery, der er læge på The Knickerbocker Hospital i New York i begyndelsen af 1900-tallet.

Her arbejder han og hans kollegaer på at skubbe grænserne for den moderne medicin i en tid, da der ikke fandtes antibiotika, og dødeligheden på operationsbordet var tårnhøj.

At dømme på teaserne bliver serien noget mere blodig end hospitalsserier som for eksempel Grey’s Anatomy eller ER.

The Knick har premiere til sommer, formentlig på HBO Nordic.

Silicon Valley
HBO’s kommende komedieserie Silicon Valley har ikke helt de samme store stjerner, hverken foran eller bagved kameraet.

Alligevel ser det ud til, at serien er i sikre hænder.

Mike Judge (Office Space) er nemlig showrunner, og Alec Berg, der i begyndelsen af 1990’erne var med til at skabe en af alle tiders bedste komedieserier, Seinfeld, producerer.

Silicon Valley handler om en gruppe unge it-nørder, der udvikler et softwareprogram, som de bliver tilbudt millioner og atter millioner for.

Men i stedet for at lade sig friste af it-giganternes penge, vælger de at flytte sammen og åbne deres eget software-firma.

Skal man tro traileren, er der kommet en ganske underholdende serie ud af det.

Silicon Valley har premiere på HBO Nordic 7. april.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko