Nyhed
11. jan. 2013 | 00:25

For bøsset til biffen

Foto | HBO
Matt Damon som Scott Thorson, hvis forhold til den berømte pianist Liberace bliver portrætteret i Steven Soderberghs Behind the Candelabra, der er for meget for Hollywood. Her et af de få billeder, der er frigivet fra filmen.

Ingen Hollywood-selskaber ville se på homo-sex mellem Matt Damon og Michael Douglas, og derfor kommer Steven Soderberghs nye film direkte på tv.

Af Daniel Pilgaard

Når en Oscar-vindende stjernetrio tilbyder at lave en film for kun fem millioner dollars, lyder det som et tilbud, intet filmselskab ville kunne afslå. 

Men da Steven Soderbergh turnerede rundt i Hollywood for at finansiere sin kommende film Behind the Candelabra, blev han mødt af lukkede døre på stribe. Filmen handler om den berømte homoseksuelle pianist og entertainer Liberace. 

”Vi henvendte os til alle selskaberne i byen og skulle kun bruge fem millioner dollars, men ingen ville lave den,” forklarede den produktive instruktør i fredags til branchesitet The Wrap under en pressekonference. 

Lige efter Brokeback Mountain
Behind the Candelabra er baseret på Scott Thorsons selvbiografi af samme navn. Den fortæller om, hvordan Thorson sidst i 1970’erne – som attenårig – indledte et turbulent forhold med den 57-årige Liberace (Michael Douglas), der på det tidspunkt var verdens højest betalte entertainer. 

Thorsons seksuelle eskapader med den flamboyante Liberace er åbenbart for hård kost i Hollywood – også selvom Matt Damon spiller Thorson og Michael Douglas Liberace. 

”De syntes, den var for bøsset, og var bange for, at de ikke kunne sælge den. Og det var i øvrigt lige efter, Brokeback Mountain kom ud, og den er ikke nær så sjov, som vores film er. Jeg var lamslået, det gav ingen mening for nogen af os,” sagde Steven Soderbergh. 

I stedet har tv-kanalen HBO nu købt filmen, der vil blive vist sidst på foråret, til instruktørens store tilfredsstillelse. 

”De er virkelig gode til deres arbejde, og i sidste ende tror jeg, det betyder, at langt flere ender med at se filmen, og det er det eneste, som virkelig tæller.” 

Det lange farvel
Samtidig har Soderbergh proklameret, at han nu endegyldigt stopper instruktørkarrieren. Han har dog tidligere truet med at pakke instruktørstolen sammen, så det skal ikke nødvendigvis tages for gode varer.

Uanset hvad er den 49-årige instruktør først aktuel med Side Effects (dansk premiere 2. maj – i biografen!), der handler om en kvinde, som får et sammenbrud, da hendes mand løslades fra fængslet. 

Behind the Candelabra får også en enkelt chance på det store lærred. Den vises efter planen på filmfestivalen i Cannes til maj.

Kommentarer

Steven Soderbergh


Født 1969

Slog igennem med independent-filmen sex, løgn og video i 1989.

Laver en-to film om året og veksler ofte mellem små indie-film og store Hollywood-produktioner som Ocean's Eleven.

Sidste år fik både hans Haywire og Magic Mike premiere. Sidstnævnte handler om mandlige strippere.

© Filmmagasinet Ekko