Nyhed
11. dec. 2015 | 16:36

Succes-podcast bliver mere politisk

Foto | U.S. Army
Den hjemløse soldat: Efter fem år i kløerne på Taleban blev amerikanske Bowe Bergdahl frigivet, men blot for at blive sigtet som desertør i USA.

Ny sæson af den populære Serial-podcast går i clinch med en sag om soldaten Bowe Bergdahl, der blev tilfangetaget af Taleban i 2009. Også film i støbeskeen.

Af Samina Jakobsen

Det er lykkes for produceren Sarah Koenig at hemmeligholde anden sæson af hit-podcasten Serial indtil sidste øjeblik.

I går morges blev første afsnit af den nye sæson i al stilhed lagt op, på trods af omfattende mediebevågenhed siden Serial i foråret blev en regulær podcast-sensation.

Hvor første sæson omhandlede mordet på teenageren Hae Min Lee og hendes dømte kæreste Adnan Syed er anden sæson efter alt at dømme mere politisk betonet.

I september blev Sarah Koenig og manuskriptforfatteren Mark Boal (Zero Dark Thirty, The Hurt Locker) spottet til en høring af den amerikanske soldat Bowe Bergdahl, og siden har rygterne svirret.

Første afsnit af Serial’s anden sæson, DUSTWUN, bekræfter rygterne.

Sigtet som desertør
I 2009 forlod den amerikanske soldat Bowe Bergdahl sin militærbase og vandrede ud i det ørkesløse afghanske landskab.

Kort efter blev han tilfangetaget af Taleban, hvor han blev holdt fanget i fem år, indtil den amerikanske regering fik forhandlet en frigivelse på plads i 2014.

I marts 2015 blev han sigtet som desertør, og i efteråret gik høringerne i gang. Den nu 29-årige Bowe Bergdahl har gennem hele forløbet valgt ikke at udtale sig mere end højst nødvendigt.

Men det bliver der lavet om på med den nye sæson af Serial.

Mark Boal har i sin research til en kommende film om selvsamme sag fået den unge soldat i tale.

25 timers båndet samtale bliver omdrejningspunktet i den nye sæson af Serial, der vil undersøge, hvorfor Bowe Bergdahl valgte at vandre ud i natten en skæbnesvanger dag i 2009.

Podcasten kan høres her.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko