Nyhed
12. nov. 2015 | 11:34

Netflix køber true crime-serie

Foto | Netflix
Sidste år blev Serial verdens mest hørte podcast og serien The Jinx foruroligede mange i år. Med den kommende Making a Murderer (billede) om den dømte Steven Avery vil Netflix nu også markere sig i true crime-genren.

Streamingtjenesten Netflix har sikret sig rettighederne til dokumentarserien Making a Murderer, der får premiere til december.

Af Rasmus Stenbæk Iversen

HBO-serien The Jinx og podcasten Serial gjorde true crime-genren populær som aldrig før.

Nu vil Netflix også have del i succesen med dokumentarer, der skildrer virkelige forbrydelser. Streamingtjenesten har netop annonceret, at de har sikret sig dokumentarserien Making a Murderer, der får premiere 18. december.

Det skriver blandt andet The Hollywood Reporter.

Making a Murderer handler om Steven Avery, der bliver dømt og senere frifundet for en forbrydelse. Serien er inspireret af en avisartikel fra 2005 og er instrueret af Laura Ricciardi og Moira Demos, der har fulgt sagen lige siden.

Sagen udløste større juridiske efterdønninger, og pludselig sigtes Avery for en ny forbrydelse. En utrolig historie, med andre ord.

Svær at tro på
”Hvis ikke vi havde været vidne til begivenhederne selv, ville vi nok have haft svært ved at tro på dem. Vores mål har hele tiden været at dele den oplevelse med seerne,” fortæller de to instruktører ifølge The Hollywood Reporter og fortsætter:

”Samarbejdet med Netflix har gjort det muligt for os at fortælle historien på en måde, som ellers ikke havde været mulig.”

Netflix’ dokumentar-chef Lisa Nishimura fremhæver de mange twists og overraskelser i historien.

”Det føles næsten, som om den skulle være fiktion. Ricciardi og Demos har navigeret i et meget indviklet terræn og dygtigt strikket en fantastisk serie sammen, som efterlader én med en følelse af, at man er midt i begivenhederne.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko