Nyhed
17. jan. 2011 | 10:12

Susanne Bier vinder Golden Globe

De udenlandske filmkritikere i Los Angeles hædrede i nat Hævnen som den bedste ikke-engelsksprogede film i 2010.
Af Claus Christensen

Den danske instruktør Susanne Bier overraskede alt og alle – inklusive sig selv – da hun i nat vandt en Golden Globe for bedste ikke-engelsksprogede film med Hævnen.

På forhånd havde de fleste – inklusive Bier selv – regnet med, at den spansk-mexicanske Biutiful med verdensstjernen Javier Bardem ville vinde den eftertragtede pris.

Susanne Bier havde da også svært ved at skjule sin overraskelse, da hun blev kaldt op på scenen i Beverly Hilton Hotel i Hollywood.

”Tak, fordi I troede på en film, hvor folk taler, så det lyder, som om de har en kartoffel i munden,” sagde hun i sin takketale.

Prisen uddeles af de udenlandske filmkritikere i Los Angeles af foreningen Hollywood Foreign Press Association, der har Ekkos egen reporter Ray Arco som medlem.

Tredje gang i historien
Det er blot tredje gang i historien, at en dansk film vinder den eftertragtede pris. I 1956 vandt Carl Th. Dreyer med Ordet, og i 1989 vandt Bille August med Pelle Erobreren.

Hævnen markerede Biers tilbagevenden til Danmark efter Hollywood-dramaet Things We Lost in the Fire og et kuldsejlet komediefilmprojekt med Hugh Grant.

Filmen har solgt 413.000 billetter herhjemme. Den blev anmeldt til fem stjerner i Ekko af Morten Piil, der skrev:

”Endnu et eksempel på Susanne Biers særlige evne til at fortælle en historie, så den rammer direkte i solar plexus. Jeg tror, filmen vil styrke Susanne Biers voksende internationale ry.”

Oscar-nominering?
Tirsdag den 25. januar offentliggøres Oscar-nomineringerne, hvor Susanne Bier kan gøre sig forhåbninger om, at Hævnen bliver nomineret i kategorien Bedste Udenlandske Film.

Mærkeligt nok blev Hævnen forbigået, da den danske filmbranche nominerede de fem bedste danske film til Robert-prisen.

Biers næste film bliver komedien Den skaldede frisør, som hun har skrevet sammen sin faste makker, Anders Thomas Jensen. Filmen forventes at få premiere 25. august.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko