Cannes 2019
22. maj 2019 | 14:04

Tarantino bliver vred i Cannes

Foto | Festival de Cannes
Flankeret af skuespillerne Leonardo DiCaprio og Margot Robbie startede Quentin Tarantino pressemødet i højt humør, men fandt undervejs en mere muggen grimasse frem.

”Jeg afviser din hypotese,” svarer Quentin Tarantino en kvindelig journalist på spørgsmålet om, hvorfor han ikke har givet Margot Robbie flere replikker som Sharon Tate.

Af Nicki Bruun

Det var en Quentin Tarantino i højt humør, der i går aftes holdt gallapremiere på sin niende film, Once Upon a Time in Hollywood, i Cannes.

Det kan man godt forstå.

Ikke alene er han på festivalen, der for 25 år siden gav ham Guldpalmen for Pulp Fiction – også hans nye med Leonardo DiCaprio, Brad Pitt og Margot Robbie i hovedrollerne er blevet badet i roser.

Men den gode stemning forsvandt til sidst på dagens pressemøde for Once Upon a Time in Hollywood, da en kvindelig journalist fra New York Times spurgte ind til Margot Robbies rolle som Sharon Tate, der blev myrdet af Charles Mansons kult i 1969.

Robbie har ifølge journalisten ikke nok replikker i filmen.

”Jeg afviser din hypotese,” svarede Tarantino kort for hovedet og temmelig ophidset. I stedet kom Margot Robbie sin instruktør til undsætning.

”Min tid på lærredet gav mulighed for at ære Sharon. Tragedien var tabet af uskyld. Jeg kunne vise hendes gode sider uden at bruge ord, hvilket var virkelig interessant.”

Fan af Polanski
Once Upon a Time in Hollywood
foregår i den amerikanske filmby Los Angeles anno 1969.

I fokus er skuespilleren Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) og hans stuntmand Cliff Booth (Brad Pitt), som begge er blevet overhalet af virkeligheden og har svært ved at tilpasse sig hippietiden.

Mens filmen er underholdende i sit forrygende tidsbillede, var dagens pressemøde hæmmet af, at Quentin Tarantino ikke ville sige for meget. Han har bedt pressen om ikke at afsløre noget fra filmen, der kan ødelægge oplevelsen for andre.

Da Tarantino blev spurgt, om han havde nogle betænkeligheder ved at lade skuespillere agere autentiske mennesker i sin film, var svaret kort: ”Nej.”

Samme enstavelses-svar fandt han frem, da han blev spurgt, om han havde talt med Roman Polanski, der som Tates forhenværende mand også bliver skildret i filmen. Til gengæld havde han også pæne ord at sige om den polske instruktør, der sidste år blev smidt ud af Oscar-komitéen på grund af en voldtægtssigtelse i USA.

”Han var den hotteste instruktør i 1969. Det er vildt, hvor mange penge Rosemary’s baby tjente, og jeg er fan af Polanskis film.”

Livet imod sig
På pressemødet blev Leonardo DiCaprio og Brad Pitt spurgt om, hvorvidt de havde udviklet et venskab under optagelserne af Once Upon a Time in Hollywood.

”Det var herligt at arbejde med Brad,” fortalte DiCaprio og fortsatte:

”Vi startede cirka samtidig i branchen, og Quentin gav os en fantastisk baggrundshistorie for karaktererne med hele deres venskab forklaret. Det gjorde det nemt, for han er bare en fantastisk skuespiller.”

Roserne gik også den anden vej til Leonardo DiCaprio fra Brad Pitt, der også kom med sin tolkning af de to figurer, som han og DiCaprio spiller.

”Jeg ser dem som mennesker, der kæmper med at acceptere deres sted i livet. I Rick ser vi på en morsom måde en mand, der føler, at livet er imod ham, og den rolle spillede min ven Leo fantastisk.”

Pressemøde på Once Upon a Time in Hollywood

Kommentarer

Nicki Bruun

Ekkos udsendte journalist i Cannes dækker dagligt festivalen.

Laver primært interviews og opstøver store og små nyheder.

Cannes-festivalen blev holdt første gang i 1946 og regnes for verdens mest prestigefyldte festival.

Årets festival er nummer 72 og løber fra 14. til 25. maj 2019.

© Filmmagasinet Ekko