Cannes 2019
09. maj 2019 | 16:18

Stjernebarometer ser Tarantinos nye film

Foto | Andrew Cooper
Margot Robbie har i Once Upon a Time in Hollywood rollen som skuespilleren Sharon Tate, der blev myrdet af Charles Mansons gruppe i 1969.

Ekkos kritikerpanel i Cannes vil uddele stjerner til samtlige film i festivalens hovedkonkurrence, der byder på nyt fra Quentin Tarantino, Terrence Malick og Ken Loach.

Af Nicki Bruun

Der er under en uge til det uofficielle verdensmesterskab i filmkunst.

14. maj sparkes årets Cannes-festival i gang med Jim Jarmusch’ zombiekomedie The Dead Don’t Die. Forventningerne er endnu større til Quentin Tarantinos Once Upon a Time in Hollywood, der får verdenspremiere en uge senere på festivalen.

Nettet – inklusive Ekkos hjemmeside – vil blive fyldt med anmeldelser og vurderinger, men hvis du lynhurtigt vil tage temperaturen på hovedkonkurrencen, så står Ekkos internationale stjernebarometer til rådighed.

Vi har som de foregående år samlet en gruppe knivskarpe kritikere, der giver hovedkonkurrencens film fra en til fire stjerner, efterhånden som de får premiere.

På den måde kan du finde ud af, hvad du skal se mest frem til fra instruktører som Terrence Malick, Xavier Dolan, Pedro Almodóvar, Ken Loach og Dardenne-brødrene, som alle viser deres nye film i Cannes.

Toppen af filmkritik
Stjernebarometeret bliver opdateret dagligt, og kritikerne udpeger også undervejs deres favorit med en Guldpalme, som selvfølgelig kan udskiftes, hvis en bedre film viser sig.

Samtlige deltagere i årets panel har været med før, men de hører også til i den internationale top blandt filmanmeldere.

Fra USA er efter et års pause Stephanie Zacharek fra det hæderkronede magasin Time igen med. Hun får selskab af avisen L.A. Times’ anmelder Justin Chang, der debuterede i panelet sidste år.

Den engelsktalende del af verden er desuden repræsenteret af to briter. Lee Marshall, der er kendt som dygtig anmelder i Ekkos spalter, dækker festivalen for branchemediet Screen, mens Damon Wise i år skriver for tidsskriftet Uncut.

To fra Danmark
Fra værtslandet Frankrig kommer Ariane Allard fra filmtidsskriftet Positif, og så er Asien igen repræsenteret af indiske Pragya Mishra fra avisen Dainik Prabhat Kiran.

Fra Skandinavien deltager norske Kjetil Lismoen, der er chefredaktør for Rushprint, men er udsendt på festivalen for avisen Aftenposten. Endelig er Danmark repræsenteret ved Jyllands-Postens anmelder og forkvinde for Danske Filmkritikere Nanna Frank Rasmussen samt Ekkos chefredaktør Claus Christensen.

Cannes-festivalen løber 14. – 25. maj.

Kommentarer

Nicki Bruun

Ekkos udsendte journalist i Cannes dækker dagligt festivalen.

Laver primært interviews og opstøver store og små nyheder.

Cannes-festivalen blev holdt første gang i 1946 og regnes for verdens mest prestigefyldte festival.

Årets festival er nummer 72 og løber fra 14. til 25. maj 2019.

© Filmmagasinet Ekko