Nyhed
13. feb. 2018 | 07:57 - Opdateret 13. feb. 2018 | 09:40

Tarantino siger undskyld til Polanskis offer

Foto | uoplyst
Selv om Quentin Tarantinos næste film efter planen først får premiere til næste år, har den amerikanske instruktør den seneste tid været i vælten på grund af gamle sager og udtalelser.

Den amerikanske instruktør erkender, at hans forsvar for Roman Polanskis overgreb mod en trettenårig pige var en fejl.

Af Mikkel Krebs Behnke

Det har været nogle tumultagtige uger for Quentin Tarantino. Gamle hændelser og udtalelser er kommet op til overfladen i kølvandet på #MeToo-bevægelsen.

De seneste dage har et interview, som Tarantino gav til radioværten Howard Stern i 2003, floreret på internettet. I programmet taler Tarantino om Roman Polanskis overgreb mod en trettenårig pige, Samantha Geimer.

Tarantino sagde dengang, at han ikke mener, der var tale om voldtægt, bare fordi pigen var en mindreårig. Og han tilføjer, at pigen gerne selv ville have sex med Polanski. ”Jeg tror ikke, det var en voldtægt, ikke i en alder af tretten, ikke for disse trettenårige festglade piger.”

Men nu fortryder Tarantino sine udtalelser for femten år siden. ”Jeg indser, hvor meget jeg tog fejl. Geimer blev voldtaget af Roman Polanski,” siger han i en pressemeddelelse.

Champagne med narko
Sagen drejer sig om en hændelse, som fandt sted i 1977. Den 43-årige Polanski havde fortalt pigens mor, at han gerne ville fotografere hende til det franske Vogue. Der blev taget billeder, men de kom aldrig i magasinet.

Polanski tog pigen med i jacuzzi i en tom villa, hvor han gav hende champagne med narko, inden han havde sex med hende mod hendes vilje.

Instruktøren blev efterfølgende anklaget for at have haft sex med en mindreårig, som han erklærede sig skyldig i. Men han flygtede fra USA til Europa for at undgå at blive straffet, og siden har myndighederne uden held forsøgt at få Polanski udleveret.

Djævlens advokat
I et interview til det amerikanske medie Daily News den 6. februar i år har Samantha Geimer udtalt, at det ville hjælpe, hvis Tarantino indser, at han tager fejl.

”Jeg er ikke vred, men jeg ville sikkert få det bedre, hvis han efter femten år indser, at han tog fejl efter at have hørt fakta,” siger Samantha Geimer, som i dag er 54 år gammel.

Efter pres fra de sociale medier forklarer Quentin Tarantino, at han dengang forsøgte at agere djævlens advokat i debatten. Men han indser i dag, at han overså Geimer.

”Jeg tænkte ikke på Geimers følelser, og det beklager jeg dybt. Så, Geimer, jeg var uvidende, ufølsom og tog fejl. Jeg beklager Samantha,” udtaler Tarantino.

Sagen er særligt prekær for den amerikanske instruktør, fordi han i karrieren har arbejdet tæt sammen med den nu udstødte producent Harvey Weinstein, der af en lang række kvinder er anklaget for seksuelle krænkelser.

Tarantino har tidligere undskyldt, at han har tiet om sit kendt kendskab til Weinsteins opførsel: ”Jeg vidste nok til, at jeg kunne have gjort mere, end jeg gjorde.”

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko