Nyhed
18. apr. 2024 | 14:02

Tarantino springer fra planlagt svanesang

Foto | HFPA

I 2019 var Tarantino på forsiden af Ekko, som bragte et stort tema om mesterinstruktøren, og efterfølgende lod han sig fotografere med magasinet i hænderne.

Ifølge amerikansk medie vil Quentin Tarantino alligevel ikke selv instruere The Movie Critic, som skulle have været hans tiende og sidste film som instruktør.

Af Rosemarie Kær Lundgaard

Hvis du var begyndt at glæde dig til den næste Quentin Tarantino-film, kan du godt tro om igen. 

Den 61-årige instruktør havde meldt ud, at hans tiende og muligvis sidste film skulle være The Movie Critic. Den handler en filmanmelder for et pornomagasin og foregår i Los Angeles i år 1977. Og Brad Pitt var sågar allerede blevet castet i hovedrollen. 

Men nu vil Tarantino alligevel ikke instruere filmen, skriver det amerikanske medie Deadline

Filmen er inspireret af den afdøde filmanmelder Pauline Kael, der skrev for The New Yorker fra 1968 til 1991. 

Ligesom Tarantino var Kael autodidakt i forhold til film. Hun begyndte i 1936 på en bacheloruddannelse i litteratur, kunst og filosofi på University of California, Berkeley. 

Men i 1940 droppede hun uddannelsen og flyttede til New York, hvor hun begyndte at skrive om film. Kael var kendt for at være vittig, skarp og ofte uenig med sine anmelderkollegaer. 

Hun havde efter sigende sagt ”Tough shit, Bill” til The New Yorker-redaktøren William Shawn, da han beklagede sig over hendes dårlige anmeldelse af Terrence Malicks Badlands

Passion for film
Tarantino og Kael har flere fællestræk end blot deres passion for film. Ligesom Kael er Tarantino ikke bange for at sige sin uforgribelige mening. 

I et herostratisk berømt interview på Channel 4 News i 2013 råbte han ”Jeg lukker ned for din røv!” til journalisten Krishnan Guru-Murthy, som gentagne gange spurgte ind til Tarantinos brug af vold i film. 

Tarantinos seneste Once Upon a Time in Hollywood fra 2019 var film nummer ni i rækken, og instruktøren har tidligere proklameret, at han kun har planer om at stoppe som instruktør efter den tiende film. 

Hvad der nu skal ske med filmen, der ifølge Variety allerede var blevet godkendt til at modtage tyve millioner dollars i skattetilskud fra staten Californien, vides endnu ikke. 

Og vi må nu væbne os med tålmodighed i forhold til, hvilken film der skal blive punktummet for Tarantinos spektakulære karriere.

Trailer: Once Upon a Time in Hollywood

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko