Nyhed
01. juni 2007 | 12:00

Team Easy On taler ud

I kølvandet på Bjarne Riis indrømmer Team Easy On, at de i 35 år har haft et massivt stofmisbrug.

Af Anna Thaulow

Heller ikke det danske cykelhold Team Easy On, kendt fra DR2-programmet Drengene fra Angora, kan gøre sig fri af det omfattende dopingmisbrug i cykelverdenen.

På et pressemøde i går gik sportsdirektør Henning Primdahl til bekendelse og indrømmede, at Team Easy On også har taget doping. I perioden 1972 til 2007 har der ikke kun været tale om brug af EPO, men en lang række ulovlige stoffer som "steroider, hash, ecstasy, kokain, heroin, LSD, fantasy, morfin — og scooterbenzin," tilføjede cykelrytter Pim de Keysergracht, der så sent som i går tog speed på vej ned til kiosken.

Bobby Olsen undskylder
"Jeg vil gå til bekendelse, selvom det er stik imod min egen vilje og fis i en hornlygte,"  sagde teamleder Henning Primdahl, "men efter den sidste uges indrømmelser fra både Brian, Bjarne, Ullrich, Zülle og Indurain må det være vores tur til at gå til bekendelse — så vi ikke er de sidste, der bliver taget med fingrene i kagedåsen."

Bjergrytter Bobby Olsen var tydeligt berørt af situationen og brød sammen under pressemødet. Han undskyldte dopingmisbruget til familie og venner, indtil teamlederen afbrød ham. "Der er ingen grund til at tude mere," sagde Henning Primdahl og fremhævede, at holdet nu må se frem til Touren 2007, hvor Team Easy On vil blive et markant og stoffrit hold.

Ekskluderet fra DR2
Trods Primdahls optimisme har cykelholdets indrømmelser dog allerede fået den første konsekvens. "Team Easy On er udelukket for tid og evighed fra DR2," siger programredaktør Peter Gren Larsen til dr.dk.

Det har desværre ikke været muligt at få en udtalelse fra kulturminister Brian Mikkelsen. Men det anses for givet, at Team Easy On har forspildt chancen for at komme med i den statslige kanon, hvor Bjarne Riis netop er blevet fjernet som følge af hans indrømmelse.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko