Kommentar
09. aug. 2017 | 10:45

Hellere flygtninge- end filmdebat

Tegning | Jastrið Højgaard Poulsen og Andrias Høgenni
I tegneseriestriben En instruktør overvejer at sige sin mening offentligt bliver en mand mødt af voldsomme kraftudladninger, da han åbner døren til debatten om den danske filmbranche.

Ekko Shortlist-instruktøren Andrias Høgenni gør i en tegneseriestribe grin med debatkulturen i den danske filmbranche.

Af Nicki Bruun

De færreste er vel i tvivl om, at tonen i den danske filmbranche kan være tilspidset.

Det ærgrede den afgående direktør på Det Danske Filminstitut, Henrik Bo Nielsen, sig over i afskedsinterviewet til Ekko, hvor bølgerne også af og til går højt mellem bloggerne.

Nu kommer så en mere kreativ bearbejdning af debatten i form af en sjov, lille tegneseriestribe med titlen En instruktør overvejer at sige sin mening offentligt (se den nederst i artiklen).

Instruktøren bag er Andrias Høgenni, som har fire film på Ekko Shortlist, deriblandt Det mand ikke taler om, der var nomineret til hovedprisen ved Ekko Shortlist Awards 2015.

I striben åbner en eftertænksom mand forsigtigt en dør med skiltet ”Debat om den danske filmbranche.” Dernæst vælter det ud med iltre ord og navne, som læsere vil genkende fra Ekkos spalter.

Det får manden til at smække døren i igen og i stedet søge mod en flygtningedebat, hvor tonen ifølge ham er mere konstruktiv. Meget mere umiskendelig kan kommentaren på filmbranchens debatkultur vel næppe være.

Lovende instruktør
Andrias Høgenni er født i Hvidovre, men opvokset på Færøerne og flyttede i 2009 til Danmark for at læse Medievidenskab på universitetet.

På Ekko Shortlist er han foruden Det mand ikke taler om repræsenteret med Stina Karina, som er lavet på Super16, hvor han startede på instruktøruddannelsen i 2015.

Derudover er Høgennis Harmoni lavet på den fynske filmuddannelse 18 Frames, hvis første årgang instruktøren var en del af. Endelig er hans kortfilm Eina også at finde på Ekko Shortlist.

Desuden har vi interviewet instruktøren omkring Det mand ikke taler om, som handler om tabuiseringen af mænd, der bliver udsat for voldtægt.

Tegneseriestriben er lavet i et samarbejde mellem Andrias Høgenni og den færøske tegner Jastrið Højgaard Poulsen.

En instruktør overvejer at sige sin mening offentligt


Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko