Nyhed
21. jan. 2010 | 17:50

Tim Burton planlægger Tornerose-film

Forlydender om, at instruktøren skal filmatisere endnu en eventyrlig klassiker.
Af Jesper Bo Petersen

Tim Burton startede sin karriere som håbefuld animatorelev på Disney, hvor han dog aldrig fandt sig tilrette. Men Disney og Burton har ikke sluppet taget i hinanden.

Til marts er der premiere på hans krøllede, Disney-producerede Alice i Eventyrland, der efter traileren at dømme er en slags surrealistisk udgave af Disneys noget pænere version af Lewis Carolls eventyr fra 1951.

Og rygtet vil vide, at Burton planlægger at filmatisere endnu et af de klassiske eventyr, som Disney har sat ikonografiske billeder på, nemlig brødrene Grimms eventyr om Tornerose.

Det skriver det velinformerede fansite Aintitcool.com, der ofte har sine oplysninger fra anonyme kilder. Burton-historien er da heller ikke officielt bekræftet.

Heksen er hovedperson

Ifølge Harry Knowles fra Aintitcool.com har Burton tænkt sig at fortælle historien fra skurken — heksen Malavias — perspektiv.

Og det er måske ikke så overraskende.

Instruktøren oeuvre vrimler nemlig med monstre og freaks og skøre kugler. I det nye nummer af Ekko (på gaden 27. januar) præsenterer vi en perlerække af Burtons mørke figurer.

Outsidere, som Burton ofte skildrer med sympati og stor fascination — fra Edward Saksehånd over Charlie fra chokoladefabrikken til den djævelske barber, Sweeney Todd.

Remake af Fankenweenie

Her vil Malavia passe fint ind. I eventyret er det hende, der kaster en forbandelse over den nyfødte prinsesse Aurora, bedre kendt som Tornerose. Når solen går ned over hendes sekstenårs fødselsdag, vil prinsessen stikke sig på en spinderok og dø.

I øjeblikket er Burton dog travlt optaget af en genindspilning af sin egen kortfilm, Frankenweenie, i spillefilmlængde.

Men han har også — i samarbejde med Johnny Depp — planlagt en spillefilm skåret over 1960’ernes amerikanske vampyr-tv-serie, Dark Shadows.

Der er med andre ord lang tid til, at Tornerose kommer op i en biograf nær dig.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko