Nyhed
10. maj 2021 | 18:30

Tobias Lindholm optager seriemorderfilm i USA

Foto | Per Arnesen
Tobias Lindholm holdt godt øje med de autentiske detaljer under optagelserne af Efterforskningen, og nu har danskeren kastet sig over en af de største drabssager i USA.

Bodil-vinderen instruerer sin første engelsksprogede spillefilm, der er en stjernespækket Netflix-thriller om en af historiens mest berygtede seriemordere.

Af Nicki Bruun

Tobias Lindholm vandt sammen med Thomas Vinterberg i weekenden en Bodil for manuskriptet til Oscar-vinderen Druk. Men han er også en af landets bedste instruktører med trilogien R, Kapringen og Krigen.

Senest var han aktuel med en af nyere tids mest omtalte mordsager i Danmark. TV 2-serien Efterforskningen om Peter Madsens drab på journalisten Kim Wall blev kendt for ikke at nævne morderens navn.

Morderens navn bliver uden tvivl nævnt i danskerens næste projekt, der handler om en af historiens mest berygtede seriemordere.

The Good Nurse er titlen på Tobias Lindholms kommende film, som han laver for streamingtjenesten Netflix.

Charles Cullen har indrømmet at have dræbt omkring 40 mennesker siden 1988 i sit arbejde som sygeplejer. Men ifølge eksperter kan han stå bag intet mindre end 400 drab, hvilket vil gøre ham til den mest aktive seriemorder nogensinde.

Tobias Lindholms film blev første gang annonceret helt tilbage i 2016. Siden lå projektet i dvale i en årrække, men nu er det for alvor kommet i gang.

The Good Nurse er ifølge Ekkos oplysninger i gang med optagelserne i USA, og på filmens Wikipedia-side står der, at de startede den 12. april.

Chastain og Redmayne
Det er en flok store stjerner, Tobias Lindholm har fået til at medvirke i sin første engelsksprogede film.

Oscar-vinderen Eddie Redmayne (Teorien om alting) spiller hovedrollen som Charlie Cullen, der fik tilnavnet Dødens Engel.

Blandt de medvirkende er også Jessica Chastain, der to gange har været Oscar-nomineret. På rollelisten er desuden Kim Dickens og Noah Emmerich, som er kendt for roller i henholdsvis Fear the Walking Dead og The Americans.

Tobias Lindholm fik sin debut i den amerikanske filmbranche, da han i 2017 blev bedt om at instruere to afsnit af David Finchers Netflix-serie Mindhunter. Danskeren var også med til at skrive det ene afsnit, men i The Good Nurse har han overladt manuskriptskrivningen til Krysty Wilson-Cairns.

Hun er kendt for at have skrevet krigsdramaet 1917 sammen med instruktør Sam Mendes, og tidligere har hun stået bag afsnit af gyserserien Penny Dreadful.

Krysty Wilson-Cairns har skrevet The Good Nurse på baggrund af en bog af Charles Graeber. Hvornår filmen får premiere, vides endnu ikke, men det bliver næppe før til næste år.

Ekko har forsøgt at få en kommentar fra Tobias Lindholm.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko