Nyhed
02. juli 2021 | 09:29

Sjældne seks stjerner til Billes Blixen-film

Foto | Rolf Konow
”Om man havde ti A4-sider, kunne man ikke gøre Birthe Neumann og hendes præstation ret,” skriver Ekkos anmelder om skuespilleren, der giver Karen Blixen liv i Pagten.

”Hele Bille Augusts karriere samler sig i filmen om Karen Blixen,” skriver Ekkos anmelder og giver topkarakter til Pagten i nyt nummer af Ekko.

Af Nicki Bruun

Bille August har vundet filmverdenens fineste priser for perler som Pelle Erobreren og Den gode vilje

Men i hans nyeste film går det hele op i en højere enhed. Det mener i hvert fald Kristian Ditlev Jensen, som i det nye nummer af Ekko giver topkarakteren seks stjerner til Pagten, som får premiere i danske biografer den 5. august. 

Filmen handler om de senere år i forfatteren Karen Blixens liv og hendes specielle forhold til unge Thorkild Bjørnvig. 

”For Bille August er denne film en triumf. Det er, som om hele karrieren her samler sig,” skriver anmelderen begejstret og fortsætter: 

”Hans nærmest friktionsfri, lette, polerede, ja, måske faktisk lidt Hollywood-agtige måde at fortælle historier på, er der stadig, så man æder det hele råt. Men nu er der en voldsomhed i fortællingen, som giver mindelser om den ædleste franske og italienske filmkunst.” 

Også Birthe Neumann i hovedrollen får store roser af Ekkos anmelder. 

”Om man havde ti A4-sider, kunne man ikke gøre Birthe Neumann og hendes præstation ret. For det er virkelig en kraftpræstation,” skriver Kristian Ditlev Jensen om den 74-årige skuespillers skildring af dødssyge Karen Blixen. 

Pagten er erotik og vildskab, kunst og præcision, menneske og dyr, karakterer og levende skuespillere. Og hvor er den dog smuk.” 

Kaos i Hollywood
Bille August har i det nye nummer af Ekko for en sjælden gangs skyld selv skrevet en artikel – vel at mærke uden at vide, at hans nye film samme sted bliver forgyldt af vores anmelder. 

I den faste sektion ”Filmminder” deler instruktøren historien om dengang, han blev hentet til Hollywood for at filmatisere bestselleren Åndernes hus

Der gik det hele knap så godt for den Oscar-vindende instruktør, som skabte kaos på den amerikanske vestkyst. 

Det er en beretning, der skal læses, men den indbefatter både en katastrofal middag med den daværende chef for Warner Bros. og en uheldig episode med to af tidens største stjerner. 

Et hav af stjerner
Anmeldelsessektion byder på anmeldelser af sommeren og nogle af efterårets mest spændende film. 

Vi uddeler blandt andet stjerner til den danske debutfilm Hvor kragerne vender, som er i programmet hos Biografklub Danmark, og Daniel Denciks Miss Osaka med stortalentet Victoria Carmen Sonne.

Magasinet er på gaden nu og kan købes i kiosker over hele landet. 

Man kan også købe det nye nummer via hjemmesiden eller tegne et årsabonnement og få en gave bestående af biografbilletter eller film på Blockbuster.

Trailer: Pagten

Kommentarer

Ekko #88

Pagten får seks stjerner i det nye nummer af Ekko.

Få en filmgave, når du tegner abonnement.

Køb magasinet i kiosker eller få det tilsendt.

Abonnenter kan også læse magasinet digitalt.

© Filmmagasinet Ekko