Nyhed
31. mar. 2015 | 10:25

Trevor Noah erstatter Jon Stewart

Foto | Comedy Central
Trevor Noah var en af mange mulige kandidater til posten. Også Stephen Colbert, John Oliver og Jason Jones, der alle har en fortid på The Daily Show, var i spil.

Den nye vært på The Daily Show er en del af teamet, men alligevel et relativt ubeskrevet blad.

Af Mikkel Frederiksen

Tronarvingen til amerikansk politisk satire er fundet.

Lige siden Jon Stewart meddelte, at han ville abdicere fra sit sæde som vært på underholdningsprogrammet The Daily Show, har der været vilde spekulationer om, hvem der skulle overtage.

Listen var lang til at begynde med, men alligevel skulle der gå næsten to måneder, før en afløser blev udpeget.

Afløseren bliver Trevor Noah, den sydafrikanske stand-up-komiker, som allerede optræder på satiresprogrammet i rollen som falsk udlandskorrespondent.

Lang liste af bejlere
Trevor Noah var dog i manges øjne ikke det åbenlyse valg. Førstebejleren var John Oliver, vært på Last Week Tonight, som fik sin start på The Daily Show.

Sidste år søgte han nye græsgange på HBO og fik sit eget program. Formatet på Last Week Tonight er meget lig The Daily Show, hvor politiske narrestreger afsløres, og der kvitteres med verbale håndmadder og sviende satire.

Men John Oliver tegnede en ny, langvarig kontrakt med HBO, og så begyndte spørgerunden blandt de andre mulige kandidater til posten.

Optrædener i Late Night-programmer
Indtil nu, hvor valget er faldet på den 31-årige komiker Trevor Noah.

Trevor Noah begyndte sin karriere som radiovært på en lang række programmer i hjemlandet Sydafrika, men skiftede senere til stand-up.

Han havde adskillige optrædener i USA på de forskellige Late Night-programmer med sin komik, før han blev udnævnt som nyt medlem af The Daily Show-truppen i rollen som udlandskorrespondent for det falske nyhedsprogram.

Han har dog kun optrådt tre gange i The Daily Show-regi, så det er derfor et relativt ubeskrevet blad, der skal være det populære programs nye ansigt.

Ingen kan erstatte Jon Stewart
Radiosucces i hjemlandet og sporadiske indslag på den amerikanske sendeflade er dog intet i sammenligning med den stjernestatus, som hans forgænger nyder.

Et faktum, Noah selv erkender.

Efter nyheden blev offentliggjort, skrev han på Twitter, at ”ingen kan erstatte Jon Stewart”, men at han vil gøre sit ypperste for at opretholde den høje standard, som Stewart har været mand for.

Jon Stewart har været vært på programmet siden 1999, hvor han overtog det fra Craig Kilborn. Sammen med resten af holdet bag The Daily Show har han vundet hele tyve Emmys.

Trevor Noah i The Daily Show

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko