Nyhed
14. jan. 2014 | 15:15

Trine Dyrholm skal give Berlinale-bjørne

Foto | Jan Buus
Trine Dyrholm er lige nu aktuel i Arvingerne og rejser i februar til Berlin for at se årets konkurrencefilm med resten af juryen.

Skuespilstjernerne står i kø i juryen til Berlin-festivalen i februar, og også en dansk profil er med i det fine selskab.

Af Ida Rud

Når Berlinalen for 64. gang løber af stablen fra 6. – 16. februar i Tysklands hovedstad, bliver det med Trine Dyrholm som jurymedlem.

Hun er en del af den internationale jury, som uddeler festivalens Guld- og Sølvbjørne, har festivalen i dag meddelt.

Det er første gang, Trine Dyrholm sidder i juryen, men hun er langt fra en novice i det tyske. Hun har spillet med i En soap, Lille soldat og En kongelig affære, der alle blev udtaget til festivalen.

Hun har også medvirket i flere tyske film som Bungalow og 3096 dage.

Frances Ha i juryen
Formand for juryen bliver James Schamus, mangeårig producer for blandt andet instruktøren Ang Lee, hvis filmThe Ice Storm og Tiger på spring, drage i skjul han også har været med til at skrive manuskript til.

Den krøllede instruktør Michel Gondry (Evigt solskin i et pletfrit sind) er også med i juryen, men de største profiler er en række verdenskendte skuespillere.

Østrigske Christoph Waltz, der efterhånden er blevet fast Tarantino-skuespiller og i øvrigt var i juryen på Cannes sidste år, er på holdet, og det samme er Tony Leung, en af Kinas mest populære skuespillere gennem de sidste 20 år. Herhjemme så vi ham senest i Wong Kar-wais The Grandmaster.

Og med sine blot 30 år er Greta Gerwig yngste medlem af juryen. Hun brød for alvor igennem sidste år med Noah Baumbachs indie-perle Frances Ha.

Iraner og Bond-producer
De sidste to jurymedlemmer er iranske Mitra Farahani, en ung, kvindelig dokumentarfilmsinstruktør, der har haft to film med på Berlinalen, senest Fifi Howls from Happiness. Og producer Barbara Broccoli, der blandt andet har haft fingrene i de sidste mange års James Bond-film.

Om juryen får mulighed for at give priser til danske film, er endnu usikkert.

Sidste år var der ikke nogle danske prisvindere, men i 2012 vandt En kongelig affære en Sølvbjørn for bedste manuskript, ligesom Mikkel Boe Følsgaard fik en Sølvbjørn som bedste skuespiller for sin rolle som den gale Kong Christian VII.

Kommentarer

Juryen skal uddele

Guldbjørnen for bedste film

Sølvbjørnen for Juryens Grand Prix

Alfred Bauer-Sølvbjørnen gives til en spillefilm, der åbner nye perspektiver

Sølvbjørnen for bedste instruktør

Sølvbjørnen for bedste skuespiller

Sølvbjørnen for bedste skuespillerinde

Sølvbjørnen for bedste manuskript

Sølvbjørnen for fremragende kunstnerisk bidrag i kategorierne kamera, redigering, musik, komposition, kostume eller sæt design.

© Filmmagasinet Ekko