Ugens streaming
02. aug. 2018 | 17:41

Streaming: Kitsch og klichéer

Foto | Francesco Bellomo
Den amerikanske balletdanser Suzy Bannon (Jessica Harper) kommer ud for lidt af hvert og må gribe til våben, når hun starter på en tysk danseskole i kultgyseren Suspiria.

Sex, vold og en god portion dårlig smag. I denne uge anbefaler Ekko fem sensationssøgende B-film til streaming.

Af Astrid Gjørup og Frederik Bakkerud

Der er hverken Oscar-nomineringer eller gode anmeldelser i sigte, når B-film ruller over det store lærred. Men charme og ambitioner er der sjældent mangel på.

Måske forklarer det B-filmens mange loyale fans. Blandt dem finder vi instruktør Nicolas Winding Refn, som netop har søsat en streamingtjeneste med foreløbigt tre obskure B-film, som instruktøren selv har samlet.

Refn har haft en stor kærlighed til exploitation-film lige siden vhs-filmens storhedstid. Vi griber premieren til at anbefale fem B-film, der alle emmer af kreativitet, sensation og dårlig smag på den gode måde.

The Nest of the Cuckoo Birds

På en lille ø i havområdet ud for Florida holder en morderisk bande til. Myndighederne sender Agent Johnson (Bert Williams, som også instruerer og producerer) ud for at stoppe forbrydelserne.

Efter en ufrivillig dukkert i øens sumpe bliver Johnson overfaldet af en nøgen kvinde, der tilsyneladende patruljerer strandene ved fuldmåne. Han søger ly på en gammel kro, hvor kromutters datter holdes fanget i kælderen.

Alt imens fortsætter den nøgne kvinde ufortrødent sine mordforsøg på vores gode agent.

Lyder det fjollet? Williams’ film fra 1965 var i mange år forsvundet, men nu har den fundet sin vej til det store internet på Nicolas Winding Refns initiativ.

Streames på byNWR.

 

Suspiria

Dario Argentos 70’er-horrorfilm er et okkult mesterværk.

Filmen udspiller sig på et balletakademi i Freiburg med et legendarisk soundtrack og et blodigt farveorgie. Stort set hele dialogen er eftersynkroniseret på engelsk, hvilket øger filmens dybt bizarre, grufulde udtryk.

Suspiria er et nøgleværk inden for giallo-genren, der har været en vigtig inspirationskilde for amerikanske slasherfilm som Halloween og Fredag den 13. Udtrykket er italiensk og kommer af gamle dages ”lavkulturelle” paperback-krimier.

Til efteråret er der premiere på Luca Guadagninos remake, som har Dakota Johnson og Tilda Swinton på rollelisten.

Lejes på FilmLounge og Filmperler.

 

The Texas Chain Saw Massacre

Da Nicolas Winding Refn i en alder af fjorten år så Tobe Hoopers horrorklassiker fra 1973, vidste han med sikkerhed, at film var en kunstform.

The Texas Chain Saw Massacre fik den danske titel Motorsavsmassakren og er blandt de mest indbringende indiefilm nogensinde. Filmen er blevet efterfulgt af et utal af dårlige remakes, før- og efterhistorier, videospil og tegneserier.

Historien er løst inspireret af seriemorderen Ed Gein, der bar en maske af menneskehud som Leatherface gør det i The Texas Chain Saw Massacre og myrdede mennesker.

Optagelserne fandt sted på den texanske hede, hvor gårde blev smurt ind i dyreblod og fyldt med møbler af dyreknogler. Leatherface med sin motorsav og kannibalske familie er siden blevet en ikonisk skikkelse.

En klassisk slasherfilm, når det er allerbedst.

Lejes på Blockbuster.

 

The Last Warrior

I 2019 har en dødbringende virus dræbt alle mænd på Jorden. Nu hersker hårdtslående krigerkvinder over den golde klode, hvor kun de stærkeste overlever.

Der går dog rygter om, at der stadig er én mand tilbage. Krigerkvinden Apollonia må nedkæmpe en hel stamme brutale kvinder, så hun kan befri ham.

Shaky González’ sci-fi kortfilm The Last Warrior fra 2010 er en vaskeægte B-film.

Thomas Eje fra Linje 3 som benhård cowboy-kriger. Kvinder iklædt små stenalder-outfits i brutal kamp mod hinanden. Danglish-replikker tilsat dårlige lydeffekter. What’s not to like?

Streames på C More.

 

The Host

Hvis Godzilla og Loch Ness-uhyret fik en unge, ville den sikkert se ud som monsteret i The Host.

Vi befinder os ved Han-flodens bred i Sydkorea. Noget bevæger sig i det mørke vand, og op springer et monster, der går til angreb på uskyldige mennesker.

Under angrebet bliver en ung kvinde taget af monstret og trukket ned i floden. Faren indleder en gigantisk jagt på datteren og det mystiske monster.

Joon-ho Bongs horrorrfilm fra 2006 dyrker den dårlige smag med overdrevne actionscener og skuespilpræstationer, men det virker!

Streames på Filmstriben og lejes på Blockbuster.

Kommentarer

Hver uge giver Ekko fem bud på, hvad du skal streame.

Vi anbefaler både film og tv-serier.

I denne uge fokuserer vi på film om B-film.

© Filmmagasinet Ekko