Nyhed
31. juli 2018 | 11:50

Refn åbner låget til skattekisten

Foto | uoplyst
Nicolas Winding Refn er kendt for sin store interesse i historiens glemte film, og på instruktørens nye streamingtjeneste er der nyrestaurerede udgaver af ældre og obskure titler.

De første film er kommet på Nicolas Winding Refns streamingtjeneste, hvor man gratis kan se sjældne perler og læse dybdeborende essays om dem.

Af Nicki Bruun

Mens vi venter på Nicolas Winding Refns Amazon-serie Too Old to Die Young, er der mulighed for at gå i krig med de første udvalgte film på den danske instruktørs nye streamingtjeneste.

På siden byNWR.com vil der hvert kvartal blive lagt nye film op. Man er startet med tre film, som allerede kan ses.

Filmene er The Nest of the Cuckoo Birds, Hot Thrills and Warm Chills og Shanty Tramp. De er alle fra 1960’erne og præsenteres af gæsteredaktør Jimmy McDonough, der er journalist og forfatter af biografier om Neil Young og instruktøren Russ Meyer.

Foruden film er der på siden også et langt essay om Bert Williams, der har instrueret The Nest of the Cuckoo Birds.

”Da Nicolas Winding Refn først bad mig gøre det her, sagde jeg nej. Og stod ved det i et års tid. Idéen frastødte mig. Jeg er forfatter, hvorfor skal jeg dog kommunikere med mennesker?” skriver Jimmy McDonough, som dog endte med at takke ja og er stolt af resultatet.

”Der er mange nye oplysninger her og mange ufortalte historier.”

Magasin som gæsteredaktør
De næste film kommer til efteråret, hvor nye film bliver lagt på byNWR i henholdsvis september, oktober og november.

I anden omgang er gæsteredaktørerne folkene bag det engelske filmmagasin Little White Lies.

De har udvalgt fire film, der tæller pulp-gyseren Night Tide fra 1961 af Curtis Harrington. De andre titler er Joseph L. Andersons Spring Night, Summer Night fra 1967 og Ron Ormonds The Burning Hell og If Footmen Tire You, What Will Horses Do?

Der er tale om sjældne film, som de færreste kender til, så der bliver virkelig noget at gå på opdagelse i.

Man behøver kun at tilmelde sig byNWR med sin email, og så kan man modtage et nyhedsbrev, når der er ny aktivitet på siden.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko