Nyhed
23. okt. 2017 | 13:22

Underskriftsindsamling mod Polanski

Foto | Guy Ferrandis
Roman Polanski har været i eksil fra USA siden 1977, hvor han erklærede sig skyldig i sex med en mindreårig. Nu rammes han af nye anklager.

En amerikansk kunstner hævder at være blevet mishandlet af Roman Polanski som tiårig og kræver filmindustriens fordømmelse af instruktøren.

Af Kjartan Hansen

Den amerikanske billedkunstner Marianne Bernard står frem og fortæller, at hun i 1975 blev mishandlet af den Oscar-vindende filminstruktør Roman Polanki som tiårig.

Bernard er blevet inspireret til at stå frem af kvinderne, som den seneste tid har fortalt verdenen om sexchikane og overgreb begået af filmproducenten Harvey Weinstein.

Efter at Weinstein mistede sin æresplads hos The Academy of Motion Picture Arts and Sciences, har Marianne Bernard startet en underskriftsindsamling for at kræve, at de også fratager Polanskis æresplads.

Mishandlet på stranden
”Roman Polanski tog billeder af mig nøgen og med en pelsjakke på stranden i Malibu, da jeg var ti år gammel. Det eskalerede derfra,” skriver Marianne Bernard på Twitter.

Til den engelske avis The Sun fortæller hun, at hændelsen fandt sted på en strandtur med hendes mor i 1975. Her mødte de Roman Polanski, og hun fik af sin mor at vide, at instruktøren gerne ville fotografere hende.

”Så på et tidspunkt lagde jeg mærke til, at min mor var gået. Jeg ved ikke hvorhen, og jeg opdagede det ikke, da hun gik, men nu var hun der ikke mere. Så mishandlede han mig.”

Bernard har ifølge The Sun politianmeldt Polanski, men hun satser samtidig på at ramme hans omdømme med sin underskriftsindsamling.

Roman Polanski har været i eksil fra USA siden 1977, hvor han erklærede sig skyldig i at have haft samleje med en mindreårig.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko