Ekko Shortlist Awards 2022
01. nov. 2022 | 15:02

Værtspar: Camilla Bendix og Thomas Ernst

Foto | Bo Nymann & Daniel Hjorth
Camilla Bendix mødte Thomas Ernst for første gang under optagelserne af TV 2’s julekalender Ludvig & Julemanden, og nu bliver de genforenet i deres kærlighed til kortfilmen og unge talenter.

Skuespilleren Thomas Ernst kommer hjem fra USA for at være vært sammen med kollegaen Camilla Bendix, som vil gøre Ekko Shortlist Awards til et brag af en fest.

Af Claus Christensen

Billetsalget til Ekko Shortlist Awards 2022 kører på fuldt drøn. Nu har vi glæden af at afsløre, hvem der skal være værterne for Danmarks sjoveste filmfest. 

For i år er der hele to værter på scenen, nemlig skuespillerne Thomas Ernst og Camilla Bendix. 

33-årige Thomas Ernst forfølger i øjeblikket den amerikanske skuespillerdrøm, hvor han snart er aktuel i Hollywood-braget Babylon med Brad Pitt og Margot Robbie. 

Som ung brød han igennem i Nils Malmros’ Kærestesorger, og han spiller hovedrollen i Ud, spring over, ind, som ryddede bordet ved den første Ekko Shortlist Awards i 2014. 

”Jeg har været med helt fra begyndelsen, da showet startede. Ekko Shortlist har vokset sig større for hvert år, og niveauet for danske kortfilm er virkelig højt,” siger Thomas Ernst og fortsætter: 

”Vi skal turde drømme stort og tro på værket. Det er ligegyldigt, hvor meget filmen har kostet eller indtjent. Det er drømmen bag det hele, som jeg finder interessant.” 

Behold dine drømme
Kortfilmen har en helt særlig plads i 51-årige Camilla Bendix’ karriere. 

Hele to gange har skuespilleren, der er uddannet på Skuespillerskolen ved Aarhus Teater, været Oscar-nomineret med en kortfilm – senest i år med On My Mind.

”Film er som et godt måltid. De er lavet på en bund af passion og kærlighed og tilsat ambitioner og stress, vildskab og stjernestøv. Her er kortfilmen som en maggiterning, der giver smag for noget større – til drømmen om mere,” siger Camilla Bendix. 

”To gange har kortfilmen vist mig, at det at drømme er vigtigt hele livet. Behold dine drømme – du kan ikke vide, hvornår du får brug for dem!”

149 film dyster
Den niende prisuddeling drømmer stort på vegne af de spirende filmtalenter. 

149 film er i spil til tretten priser. Det er de film, der er kommet på onlinehitlisten Ekko Shortlist i perioden fra 15. november 2021 til og med 31. oktober 2022.

De tyve film, der har haft de bedste placeringer på den ugentlige Top 10, er nomineret til Shortlist Prisen og Publikum Prisen. 

Herudover kan de 149 film blive nomineret af en professionel jury til elleve priser: fiktion, dokumentar, animation, mandlig og kvindelig skuespiller, manuskript, fotografering, klipning, scenografi, lyddesign og musik. 

Juryen arbejder på livet løs i disse dage, og spændingen bliver udløst i morgen onsdag den 2. november kl. 12, hvor nomineringerne bliver offentliggjort her på siden. 

Køb billet her.

Kommentarer

Ekko Shortlist Awards

Prisuddeling for danske filmskabere og deres kortfilm.

Finder i år sted den 19. november i Bremen Teater i København.

De 149 film, der er kommer på Ekko Shortlist i det forløbne år, er i spil til tretten priser.

Støttet af Det Danske Filminstitut, Producentforeningen, FILM&TVGRUPPEN i Journalistforbundet og Danske Filminstruktører. 

Royal Økologisk er sponsor.

Køb billet!

© Filmmagasinet Ekko