Nyhed
07. maj 2020 | 10:04

Verden er for dyster til mere Black Mirror

Foto | Giles Keyte
Første sæson af Black Mirror fik premiere i 2011, og serien blev et kulthit for skildringen af mennesker i teknologisk fremskredne, men dystopiske verdener.

Skaberen bag en af nyere tids mest kritikerroste serier vil hellere forsøge sig med humor end at skrive flere afsnit af sin mørke antologiserie om samfundets forfald.

Af Nicki Bruun

Det er måske ikke den engelsk-amerikanske sci-fi-serie Black Mirror, der bliver streamet mest, mens mennesker verden over har siddet i hjemmekarantæne som følge af coronakrisen.

Antologiserien, der i hvert afsnit følger forskellige mennesker med problemer oftest forårsaget af teknologi, er simpelthen en for dyster omgang til disse tider.

Det mener i hvert fald seriens skaber, britiske Charlie Brooker, som ikke vil bruge omstændighederne til at finde på nye historier til det mørke univers. Han har ellers tidligere været åben over for at lave flere afsnit.

”Jeg ved ikke helt, om der i øjeblikket er lyst til historier om samfund, der falder fra hinanden, så jeg skriver ikke på afsnit af Black Mirror,” siger Charlie Brooker til det engelske medie Radio Times.

”Jeg har mere lyst til at bruge mine humoristiske evner, så jeg har skrevet på manuskriptet med målet om at få mig selv til at grine.”

Eksperimenterende univers
Black Mirror
er en af nyere tids mest anmelderroste serier, der har vundet seks Emmy-priser og er blevet kaldt en pendant til legendariske The Twilight Zone.

De første to sæsoner blev lavet til den engelske tv-kanal Channel 4 mellem 2011 og 2013. Hver sæson består af blot tre afsnit. Der kom også et specielt juleafsnit i 2014.

Dernæst gik streaminggiganten Netflix ind som producent og distributør af serien, der kom med tredje og fjerde sæson i henholdsvis 2016 og 2017. I 2018 var der premiere på det interaktive filmeksperiment Black Mirror: Bandersnatch.

Den seneste femte sæson kom for et år siden med endnu en sæson af tre afsnit. Kritikerne er efterhånden blevet mere afmålte med deres roser, og der har været snak om, at de gode idéer var ved at slippe op.

Kommentarer

© Filmmagasinet Ekko