Ekko-event
20. dec. 2016 | 17:19

Forpremiere: Gribende drama om tro og tvivl

Foto | Caroline Champetier
Den unge franske læge Mathilde (Lou de Laâge) ankommer til et polsk kloster i 1945, hvor flere af nonnerne er blevet gravide efter at være blevet voldtaget af sovjetiske soldater.

Kom til forpremiere på den fransk-polske De uskyldige, der fortæller en gribende historie om personlige konsekvenser efter Anden Verdenskrig.

Af Nicki Bruun

”Et provokerende, historisk drama,” skrev IndieWires anmelder Kate Erbland om De uskyldige, da det fransk-polske graviditetsdrama fik amerikansk premiere tidligere i år.

Og hun er ikke den eneste, der har været fuld af lovord om historien, hvor en fransk Røde Kors-læge hjælper polske, gravide nonner efter krigens rædsler i 1945.

Filmen har fået smidt superlativer i nakken af både The New York Times og Los Angeles Times, hvis anmelder Kenneth Turan skriver, at selv om begivenhederne ligger langt tilbage i historien, mærker man ekkoet i nutiden.

Nu kan du selv opleve det ekko sammen med Filmmagasinet Ekko, når vi præsenterer filmen med distributøren Filmbazar og biografen Gloria.

Det er den 4. januar kl. 19.00 i Gloria på Rådhuspladsen. Efter filmen byder Det Franske Kulturinstitut på et godt glas vin. Bestil billet her.

De uskyldige bliver præsenteret af Damian Nawarecki, der er født i Polen, men har boet i Danmark siden 1969, hvor han arbejder som oversætter i fransk. Ud over sin viden om efterkrigstidens Polen og det franske sprog er han katolik og har derfor en meget personlig indgang til filmens religiøse og kulturelle temaer.

I filmen ankommer den unge læge Mathilde (Lou de Laâge) til et kloster, hvor flere af nonnerne er blevet gravide som følge af overgreb fra sovjetiske soldater. Deres gejstlige tro støder mod denne meget håndgribelige realitet, og den verdslige læge bliver derfor deres eneste håb.

Filmen er en gribende skildring af tro og tvivl, men lige så meget en fortælling om et anderledes venskab mellem kvinder.

Trailer: De uskyldige

Kommentarer

Forpremiere

Ekko inviterer til forpremiere på graviditetsdramaet De uskyldige.

Den afholdes 4. januar kl. 19 i Gloria Bio.

Det Franske Kulturinstitut byder på vin efter filmen.

Køb billetter til arrangementet her.

© Filmmagasinet Ekko